Ana SayfaDizilerEvlenme Programlarının Yayın Saati Değişecek

İlgili Postlar

Evlenme Programlarının Yayın Saati Değişecek

Türkiye’de yayınlanan kanun hükmünde kararname ile birlikte televizyon dizi ve programlarına ciddi yaptırımların uygulanacağı kesinleşti.

Özellikle evlenme programlarının hedef alındığı kanun hükmünde kararname ile gençlerin ve çocukların televizyon başında olduğu saatlerde programların koruyucu amblemlerle dahi yayınlanamayacağı belirtildi. Bu bakımdan bundan sonraki süreç içerisinde evlilik programlarının yayınlanması ile ilgili oldukça zorlu bir süreç başlıyor.

Koruyucu Logo Kurtarmayacak

Koruyucu logo olsa dahi bu tür programların yayınlanması mümkün olmayacak. Konu ile ilgili paylaşılan son haberlerde aynı zamanda zihinsel, fiziksel ve ahlaki gelişimi olumsuz yönde etkileyen tüm yayınlara yönelik yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Bu bakımdan sadece evlilik programları için değil, evlilik programları dışındaki diğer programlar için de benzer bir süreç uygulanacak. Koruyucu sembol bundan sonraki süreçte dizi ve programları kurtaramayacak ve tüm ekranda yayınlanacak olan yapımların belirtilen kriterlere uyması gerekecek.

Aynı zamanda kanallar üzerinden son dönemlerde artış gösteren satın alma işlemlerinde de yeni bir dönem başlayacak. Ara kazan, bul kazan, bulmaca çözme gibi çeşitli etkinlikler ile vatandaşların para kazanacağını vadeden tüm programlar iptal edilecek. Bu tip programlar üstelik yüksek cezalar alacak. Yapılan açıklamalara göre programları için öngörülen ceza ağırlığının yüzde 1 ile 3 olduğu fakat yeni düzenlemeler ile birlikte bu ceza aralığının da arttırıldığı belirtildi.  Buna göre bundan sonraki süreç içerisinde bu tip durumlara karşılık verilecek olan cezalar % 2 ile 5 arasında olacak ve böylece programların daha fazla ceza alabilmesi de sağlanmış olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler