Ana SayfaKültür ve SanatCem Yılmaz ve Ozan Güven’ in Sanat Sevgisi

İlgili Postlar

Cem Yılmaz ve Ozan Güven’ in Sanat Sevgisi

Cem Yılmaz ve Ozan Güven’ in Sanat Sevgisi

Güney Afrikalı 81 yaşındaki kadın sanatçı Esther Mahlangu’ nun tasarladığı otomobil, Contemporary Istanbul’un açılış gününe damgasını vurdu. Sanat eserine Cem Yılmaz, Ozan Güven ve Şeyma Subaşı’ nın da aralarında olduğu iş, sanat ve cemiyet dünyasından ünlüler büyük ilgi gösterdi.

25 yıl önce BMW Art Car projesinde yer alan ilk kadın sanatçı olan Esther Mahlangu’ nun BMW parçaları üzerine yaptığı desenler, Afrika geleneği ile BMW ruhunu buluşturuyor. Mahlangu, sanatının kendisini dünyanın dört bir yanına taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

“Resim yapmak benim kanımda var. Boyama tekniğimi annem ve büyükannem öğretti. Görüntüler ve renkler zaman içerisinde değişti ve çok sayıda farklı yüzeye resim yaptım fakat boyamayı hep sevdim. BMW parçaları üzerine yaptığım desenler Afrika geleneği ile BMW ruhunu buluşturuyor. BMW boyanacak panelleri bana ilk gönderdiğinde tasarımı hemen kafamda canlandı ve sadece başlamak istedim. Önce yüzeyi tanımak için küçük parçalardan başladım, sonrasında ise tasarım panel çizgilerini takip ettiğinden geri kalanı kolay oldu. Sanatım beni dünyanın dört bir yanına taşıdı. Çok yer gördüm, çok sayıda duvara ve nesneye resim yaptım ve çalışmalarım çok sayıda müzede yer aldı ama ben hala Güney Afrika’ da ki Mpumalanga’ dan Esther Mahlangu’ yum.”

Oldukça büyük ilgi gören sanat eserini Türk sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri de ziyaret ederek ilgilerini belli etmiş oldular. İşte ziyaret eden ünlü isimler;

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler