Ana SayfaYaşamSağlıkDiş Koltuğu Kalp Hastalarının Kabusu Olabilir!

İlgili Postlar

Diş Koltuğu Kalp Hastalarının Kabusu Olabilir!

Diş koltuğu kalp hastalarının kabusu olabilir! Kalp hastaları neden diş çekimi konusunda daha dikkatli davranmalı? Kalp hastası sayısının artmasının sebepleri neler? Diş tedavisinden önce kalp hastaları kime danışmalı? Hangi ilaçlar diş tedavisine engeldir? İşte kalp hastalarının neden daha dikkatli olması gerektiği ile ilgili haberimiz…

Diş Koltuğu Kalp Hastalarının Kabusu Olabilir!

Herkesin önem verdiği konuların başında gelen ağız ve diş sağlığı, özellikle toplumda yaşayan kardiyovaskuler hastalar açısından daha da büyük bir önem taşır. Ülkemizin büyük bir çoğunluğunda ki yanlış beslenme, hareketsizlik, ve stresin oluşturduğu dikkatsiz yaşam tarzı, kardiyovaskuler hasta grubunun sayısını maalesef her geçen gün artmakta.

Diş Hekimi Uyarılarda Bulundu!

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Muhammet Saka, kalp problemi yaşayan hastaların diş çekimi konusunda dikkatli olması için uyarılarda bulundu. Uzman Diş Hekimi Muhammet Saka, hayati önem taşıyan uyarısında; ” Dişler içindeki damar sinir paketi yoluyla direk dolaşım sistemine bağlıdırlar. Dolayısıyla dişleri ilgilendiren enfeksiyonlar direk dolaşım yoluyla tüm vücudu yayılabilir. Diş ve çevresinde bulunan bazı bakteri tipleri kalp ve kalp kapağına yerleşerek hayatı tehdit eden istenmeyen tablolara sebebiyet verebilir.”dedi.

Bunlardan Biri Olan Bakteriyel Endokardit nedir?

Açıklamasının devamında’ Endokart olarak bilinen, kalbin en iç yüzeyini örten hücre tabakasının ve kalp kapaklarının iltihabına verilen isimdir.’ diyen Diş Hekimi Saka, uyarısının devamında “Bakteriyel endokardit çoğunlukla kalp kapaklarını tutmakla birlikte bazı olgularda damar iç yüzeyini saran endotel denilen tabakada, kalp pili aparatlarında ve kalp dokularına konulan yamalar gibi vücuda yabancı yapıların üzerinde de oluşabilir. Diş ve çevre dokularında bulunan akut ve kronik enfeksyonlar endokardit gibi ciddi kalp problemlerine davetiye çıkarabilir.

By-Pass ve Stentli Hastalar Dikkatli Olmalı!

Bu grup hastalara yapılması planlanan bir ağız girişimi öncesi, hastanın kalp doktoruyla konsültasyon yapılması büyük önem arz etmektedir. Diş hekimi kalp hastasına yapacağı işlemi detaylı bir şekilde kalp doktoruna izah etmeli ve tavsiyelerini uygulamalıdır.

Kullanılan İlaçlar Kanama Problemi Yapacağı İçin Dikkatle Düzenlenmesi Gerekir!

Özellikle antikoagülan ve antiagregan olarak sınıflandırdığımız kan sulandırıcı ve pıhtılaşmayı engelleyen ilaçların kullanımı diş tedavisine engeldir kesinlikle kontrol edilmelidir.
Hastalar diş tedavileri aksayacak ve uzayacağı için hastalıklarını diş doktorundan gizleme ihtiyacı duyuyorlar!
Bu durum hem diş doktoru hem hasta için ger dönüşü olmayan pişmanlıklara neden olabilir. İşlem sırasında yaşanacak tansiyon problemleri veya işlem sonrası oluşabilecek kanama problemleri hastalar için ciddi sorun oluşturabilir. ” diyerek konunun önemine bir kez daha dikkat çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler