Ana SayfaÜnlülerİskender Pala İle Yavuz Bingöl Bir Araya Geldi

İlgili Postlar

İskender Pala İle Yavuz Bingöl Bir Araya Geldi

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden bir tanesi olan İskender Pala ile Türk Halk Müziği’nin ünlü ismi Yavuz Bingöl bir araya geldi. Özellikle 2 ismin karşı karşıya gelmesi oldukça dikkat çekti.

Bir araya gelerek kültür ve sanat gündeminde yaşanan son gelişmeleri değerlendiren ünlü isimler üstelik oldukça ilginç projeleri ve sözleriyle de dikkat çekti. Yavuz Bingöl, İskender Pala’ya kitaplarınızın filmi çekilecek mi diye sorarken Pala gelen bu soru üzerine oldukça ilginç bir yanıt verdi. Pala “Çekilse ve sen oynasan ne güzel olur” diyerek Yavuz Bingöl için de farklı bir proje sunmuş oldu.

En Çok Okunan Yazarlardan

Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından birisi olan ve özellikle ‘Od’, ‘Şah ve Sultan’, ‘Mihmandar’, ‘Katre-i Matem’, ‘Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk’ ve ‘Karun ve Anarşist’ gibi eserleri ile dikkat çeken İskender Pala, bir gazetenin Ramazan Buluşmaları kapsamında Yavuz Bingöl ile görüştü. Görüşme Yavuz Bingöl’ün ofisinde gerçekleşirken, özellikle Yavuz Bingöl’ün ofisi de böylelikle görüntülenmiş oldu.

Kitapları, ödülleri ve hayatı ile ilgili çok önemli eserlerin bulunduğu Yavuz Bingöl’ün ofisinde, bu Yavuz Bingöl oldukça mütevazi davrandı. Ofisinde bir kayıt stüdyosunun da olduğu öğrenilen Yavuz Bingöl, yaşamının büyük bir bölümünü burada geçirdiğini ve fırsat buldukça yan odada kayıt yaptığını dile getirdi.

“Genç Nesil Çok Farklı”

Özellikle genç neslin eski nesillere göre çok kopuk ve farklı bir boyutta yaşadığını söyleyen Yavuz Bingöl, bu konuda kendilerinin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Bu ifadelere katılan ve onaylayan İskender Pala ise gençlerin hayatta kendilerine göre farklı öncelikleri ve değerlerinin olduğunu, bu bakımdan gençlerin şu an için kabul edilmesi gerektiğini söyledi

“İnsanlar Öğrenmeye Değil Eğlenmeye Para Harcıyor”

İskender Pala, özellikle kitaplarındaki öğretici yanın ön plana çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, günümüzdeki ciddi bir soruna da dikkat çekti. İnsanların öğrenmek için değil eğlenmek için para verdiğini ve bu konuda ciddi bir değişimin yaşandığı söyledi. Özellikle insanlarda yaşanan bu değişime ayak uydurmak istediğini söyleyen İskender Pala, birikimlerini, deneyimlerini ve kitaplarında anlatmak istediklerini eğlence yoluyla anlatmaya çalıştığını ve bu bakımdan romanlarında farklı bir anlatım tarzı getirdiğini söyledi. Özellikle İskender Pala’nın bu düşüncelerine katılan Yavuz Bingöl ise kendilerinin de müzik dünyasında benzer bir şekilde davranabileceğini ve böylece herkese ulaşabileceklerini söyledi. İskender Pala İle Yavuz Bingöl arasında yapılan bu küçük röportaj, özellikle sosyal medyada geniş bir yer buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler