Ana SayfaDizilerDiriliş Ertuğrul Dizi Konusu Ve Oyuncu Kadrosu!

İlgili Postlar

Diriliş Ertuğrul Dizi Konusu Ve Oyuncu Kadrosu!

Diriliş: Ertuğrul dizisi, 2014 yılında seyirciyle buluşan bir dizidir. Yayınlandığı ilk günden bu yana büyük bir ilgiyle takip edilen dizinin yapımcılığını Tekden Film yapıyor. Trt1 ekranlarından yayınlanan dizinin senaristi Mehmet Bozdağ. Diriliş: Ertuğrul dizisinin yönetmen koltuğunda Metin Günay oturuyor. Trt1’in başarılı yapımlarından olan Diriliş: Ertuğrul’da pek çok farklı mekan ve kıyafet ile başarılı bir yapım ekibi göze çarpıyor. Diriliş: Ertuğrul dizisi, oyuncu kadrosuyla da büyük bir ilgi topladı.

Diriliş Ertuğrul Dizi konusu:

Dizinin ana hikayesi, bir rüya ile başlayan ve rüya gibi bir 6 asır boyunca dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu konu alıyor. Devlete ismini vermiş olan Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin hikayesinin konu edinildiği dizide, Kayı Boyu’nun mücadeleleri ve hangi süreçlerden geçerek devletleştiği anlatılıyor. Kayı Boyu’nun bu süreçte yaşadığı zorlukları bileğinin ve imanının gücüyle nasıl aştığının anlatıyor…

Diriliş Ertuğrul Oyuncu Kadrosu…

Ertuğrul Gazi – Engin Altan Düzyatan

Ertuğrul Gazi, ilk sezonda yer alan Kayı Beyi Süleyman Şah’ın ikinci evladıdır. Ertuğrul Gazi kendine has karakteristik özellikleri ile öne çıkmıştır.

 

Engin Altan Düzyatan kimdir?

 Gündoğdu Bey – Kaan Taşaner

Süleyman Şah’ın bir diğer erkek evladıdır. Ertuğrul Bey ile zaman zaman anlaşmazlığa düşseler de kardeşliğin ve bir Beyoğlu olmanın gerekliliklerini her zaman yerine getirir.

Kaan Taşaner Kimdir?

Halime Hatun – Esra Bilgiç

Halime Hatun, hanedan soyundandır. Babası, kaçak bir Selçuklu şehzadesidir. Güzelliği ile herkesi etkileyen, temiz kalpli ancak cesur Halime Hatun, sarayda yetişmesi dolayısıyla pek çok sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilmektedir.

Esra Bilgiç Kimdir?

Selcan Hatun – Didem Balçın:

Selcan Hatun, Gündoğdu Bey’in karısıdır. Babası ile aralarındaki husumetten dolayı Süleyman Şah’a karşı büyük bir kin duymaktadır.

Didem Balçın kimdir?

Süleyman Şah – Serdar Gökhan:

Kayı Boyu’nun akıllı, sabırlı, vefakar, anlayışlı ve tecrübeli beyi Süleyman Şah, verdiği kararlar ile boyu her daim başarılı bir şekilde idare etmiştir.

 

Serdar Gökhan Kimdir?

Hayme Ana – Hülya Darcan:

Hayme Ana, Kayı Boyu’nda herkesin büyük saygı duyduğu bir kadındır. Devlet gibi kadın deyiminin tam karşılığı olan Hayme Ana, kritik kararlar sırasında önemli bir rol oynamaktadır.

Hülya Darcan Kimdir?

Turgut Alp – Cengiz Coşkun:

Turgut Alp, yürüdüğü yolda Ertuğrul’un en önemli yardımcılarındandır. Ketum kişiliği ile dikkat çeken Turgut, savaştan kaçmayan cesur bir karakterdir. Diğer Alplerden en büyük farkı, savaşlar sırasında balta kullanmasıdır.

Cengiz Çoşkun Kimdir?

Doğan Bey – Cavit Çetin Güner:

Alpler arasında çözüm odaklılığı ile bilinen en belirgin isimdir Doğan Bey. Tam bir görev adamıdır. Çok iyi bir dövüşçü ve oldukça zekidir.

Cavit Çetin Güner Kimdir?

Bamsı Beyrek – Nurettin Sönmez:

Ertuğrul’un en güvendiği alplerden olan Bamsı, son derece iyi bir dövüşçüdür. Gözü kara bir şekilde atıldığı tüm mücadelelerden başarı ile çıkan Bamsı, aslında oldukça yufka yüreklidir.

Nurettin Sönmez Kimdir?

Gökçe Hatun – Burcu Kıratlı:

Ertuğrul Gazi’ye aşıktır ve onunla evlenmeyi beklemektedir. Ancak Halime Hatun’un beklenmedik bir şekilde obaya gelmesi ile onun da hikayesi tamamen değişir.

Burcu Kıratlı kimdir?

Korkut Bey – Hüseyin Özay:

Tecrübeli bir Türkmen beyidir. Sabırlı ve çok düşünen yapısıyla dikkat çeken Korkut Bey, yaşının verdiği olgunluk ile hareket etmektedir.

Hüseyin Özay Kimdir?

Tuğtekin – Uğur Güneş:

Doğdurga Obası’nın beyi Korkut’un oğludur. Yani Hayme Ana’nın yeğeni, Ertuğrul Gazi ve Gündoğdu Bey’in ise dayı oğludur.

Uğur Güneş kimdir?

Candar Bey – Erden Alkan:

Çavdaroğlu Obası’nın beyidir. Dönemin siyasi ve askeri tecrübesidir. Obasını ve ailesini mutlak bir hakimiyet ile yöneten Candar Bey’in en ufak bir başarısızlığa dahi katiyen tahammülü yoktur.

Erden Alkan Kimdir?

Ural Bey – Kürşat Alnıaçık:

Candar Bey’in en büyük oğlu olan Ural Bey, dizideki önemli savaşçılardandır. Bozkır kültürünü özümsemiş olan Ural Bey, Çavdar Obası’nın baş alpidir.

Kürşat Alnıaçık Kimdir?

 

Çolpan – Gülçin Santırcıoğlu:

Ural Bey’in karısıdır. Aynı zamanda Karacahisar Kalesi’nin eski tekfurunun da kızıdır. Ural Bey’e olan derin sevgisi ile bilinen Çolpan, onun gittiği yolda her türlü desteği ona verir.

Gülçin Santırcıoğlu Kimdir?

Batuhan – Osman Albayrak:

Ural Bey’in en güvendiği yardımcısı olan Batuhan, acımasız ve korkusuz bir karakterdir. Ural Bey’e ölümüne bağlı ve sadık bir yardımcıdır.

Osman Albayrak Kimdir?

Aliyar – Cem Uçan

Candar Bey’in küçük oğlu olan Aliyar, abisinin aksinde daha çok ilimle ilgilidir. Dönemin mevcut bütün ilimlerine hakimdir.

Cem Uçan Kimdir?

Aslıhan – Gülsim Ali İlhan:

Candar Bey’in tek kızı olan Aslıhan, iki abisinden sonra en küçük çocuktur. Oldukça kibar ve niaf bir kişiliğe sahip olan Aslıhan, bu özelliklerinin yanı sıra çok da iyi bir savaşçıdır.

Gülsim Ali İlhan Kimdir?

Artuk Bey – Ayberk Pekcan:

Kayı Obası’nın fazilet sahibi, ahlaklı kişiliklerinden biri olan Artuk Bey, tıptaki bilgeliği ile tanınmaktadır.

Ayberk Pekcan Kimdir?

Banu Çiçek – Ezgi Esma Kürklü:

Halime Hatun’un Dodurga Obası’ndaki yakın dostu olan Banu Çiçek, deli dolu bir kişiliğe sahiptir. Oldukça iyi bir savaşçıdır.

Ezgi Esma Kürklü Kimdir?

Muhyiddin İbn Arabi – Osman Soykut:

Manevi bir huzur dolduran İbn Arabi, kuruluş dönemindeki sancılar sırasında Ertuğrul Bey ve arkadaşlarına yardım etmiştir. Onları manevi kudreti ile destekleyen İbn Arabi, dizinin sevilen ve sahneleri beklenen bir karakteri olmuştur.

Osman Soykut Kimdir

Afşin Bey – Turgut Tunçalp:

Pehlivanlığı ve savaşlardaki cesareti ile ün yapmış olan Afşin Bey, Ertuğrul ve arkadaşlarına önemli yardımlarda bulunmuştur.

Turgut Tunçalp Kimdir?

Kurdoğlu – Hakan Vanlı:

Kurdoğlu, Süleyman Şah ile birlikte obanın yönetiminde söz sahibi kişilerden biridir. Ancak zamanla Süleyman Şah’ın arkasından iş çevirmeye ve obanın başına geçmeye çalışır.

Hakan Vanlı Kimdir?

Deli Demir – Mehmet Çevik:

Deli Demir, Kayı Obası’nda herkesin saygı duyduğu bir demircidir. Keskin kılıçlar yapması ve açık sözlülüğü ile tanına Deli Demir, oldukça cesur bir kişiliktir.

Mehmet Çevik Kimdir?

Aykız – Hande Subaşı:

Aykız, iyi derecede ok kullanmakta ve yine iyi derecede at binmektedir. Demirci ustası Deli Demir’in kızı olan Aykız, Turgut Alp ile kavuşacağı günü beklemektedir.

Hande Subaşı Kimdir?

Titus – Serdar Deniz:

Titus, Tapınak Şövalyeleri’nin o dönemde çevirdiği tüm oyunları gözler önüne seren bir karakterdir

 

 Serdar Deniz Kimdir?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler