Ana SayfaKimdirCengiz Çoşkun Kimdir?

İlgili Postlar

Cengiz Çoşkun Kimdir?

Oyunculuğu ile herkesin dikkatini çeken, yakışıklı oyuncu Cengiz Çoşkun kimdir? Hangi dizilerde rol almıştır? Cengiz Çoşkun’un hayatı hakkında bilinmeyenler haberimizde..
Bugün Doğan Ünlüler

Cengiz Çoşkun Kimdir? Cengiz Çoşkun aslen nerelidir? Cengiz Çoşkun kaç yaşında? Cengiz Çoşkun hangi burç?

29 Nisan 1982’de İstanbul’da dünyaya gelen Cengiz Coşkun, boğa burcudur.

 Cengiz Çoşkun Kimdir?

Cengiz Çoşkun, 29 Nisan 1982’de İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Cengiz Çoşkun’un annesi ev hanımı, babası makine teknisyenidir. Ayrıca yakışıklı oyuncunun bir de kız kardeşi vardır.

Cengiz Çoşkun, ortaokulun ilk yıllarında basketbola başladı,sonra Ülkerspor’un seçmelerini kazandı. Yedi sene Ülkerspor’da oynadı. Sonra Erdemir Ereğli Spor’a transfer oldu, orada 2 sene oynadı. Ardından Balıkesir DSİ Spor’da bir yıl oynadı. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nde antrenörlük bölümünü kazanınca İstanbul’a döndü.

Buradan 2008 yılında mezun olmuştur. Aynı zamanda mankenlik de yapmaya başladı, 2002’de Best Model’de üçüncü oldu. Cengiz Çoşkun daha sonra, Londra’da yapılan ‘Dünyanın En Yakışıklı Erkeği’ yarışmasında dünya dördüncüsü, en iyi fotomodel ve en iyi fizikli mankeni seçildi. Tüm dünyaya kendini kanıtlayan Cengiz Çoşkun, çok iyi markalarla çalışma fırsatı buldu.

Modellik devam ederken 2005 yılında “Rüzgarlı Bahçe” isimli diziyle oyunculuğa başladı. Oyunculuğa adım atan Cengiz Çoşkun, gerekli yerlerden eğitimini alarak kendini geliştirdi. Daha sonra 2006 yılında “Candan Öte” dizisinde ve 2009 yılında “Hicran Yarası” dizilerinde rol aldı.

Böylece, hayatında “oyunculuk” modelliğin yerini aldı. Şimdi sadece özel reklam kampanyalarında çalışıyor. Faruk Aksoy‘un yönetmenliğini yaptığı 2012 yapımı İstanbul’un fethini konu alan “Fetih 1453” filminde Şövalye Guistiniani karakterini canlandırdı.

Daha sonra Survivor yarışmasında yarışan Cengiz Çoşkun, performansını sergiledi. 2014 yılında Diriliş Ertuğrul adlı başarılı projede boy göstermiş olup, buradaki oyunculukla dikkatleri üzerine çekti.

Yer Aldığı Projeler

2012 – Dağ
2012 – Fetih 1453
2009 – Hicran Yarası
2007 – Doktorlar 2. Sezon
2006 – Candan Öte
2005 – Nehir
2005 – Rüzgarlı Bahçe

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler