Ana SayfaKimdirBedia Akartürk Kimdir?

İlgili Postlar

Bedia Akartürk Kimdir?

Ekranların tanınan yüzlerinden olan Sanatçı Bedia Akartürk Kimdir? Bir çok sinema filminde de yer alan ünlü sanatçı Bedia Akartürk hakkında merak edilen her şey Bedia Akartürk Kimdir? haberimizde..


Bugün Doğan Ünlüler

Bedia Akartürk Aslen Nereli? Bedia Akartürk Şuan Kaç Yaşında? Bedia Akartürk Hangi Burç?

Aslen Konyalı olan usta sanatçı Bedia Akartürk Şuan 77 yaşındadır. Bedia Akartürk’ün burcu ise Kovadır.

Bedia Akartürk Kimdir?

4 Şubat 1941  yılında dünyaya gelen usta sanatçı Bedia Akartürk  Baba tarafından aslen Konya‘lıdır, Bozkır Yörüklerinden olan anne tarafından ise İzmir Ödemiş’lidir. Babasının da sesinin çok güzel olduğunu ve onun türkülerinden feyz alarak büyüdüğünü belirtmiştir. Ayrıca annesinin de hem sesinin güzel olduğunu, hemde çok güzel ud çaldığını, belirtan Akartürk sesinin güzelliğinin genetik olduğunu dile getirmiştir. Babası Ödemiş Musiki Cemiyeti’ne üye olduğu için babası ile sürekli oraya gidip gelmiştir Usta sanatçı.

Evin tek çocuğu olduğundan dolayı her istediğinin yapıldığını belirten usta sanatçı, annesi, babası ve özellikle çok sevdiği anneannesinin her zaman üzerine titrediklerini dile getirmiştir hep. Annesinin ilk evliliğinden Lütfiye adında bir ablası vardır. Ablası’da yaşamını yitirmiştir. Annesinin mezarını ise 2015 senesinde Bornova’dan aldırarak  Ödemiş Birgi Mezarlığına naklettirmiştir. Annesi o dönemlerde İzmir Ödemişte herkes tarafından Sarı Emine olarak tanınırmış.

bedia akartürk ile ilgili görsel sonucu

Tek çocuk olduğu için Bedia Akartürk  babasının soyadını evlendiğinde de değiştirmemiş ve aynen Akartürk olarak kullanmaya devam etmiştir. Atilla Bey ile evlenmiş ve bu evliliğinden Nihan Yıldız isminde bir kızı dünyaya gelmiştir. Ayrıca Bedia Akartürk’ün eşinden 3 tane üvey çocuğu vardır. Eşi Atilla Seller 2007 yılında vefat etmiştir.

Bir çok kez Konya’da  uzun soluklu programlar yapmıştır. Konya’ya apayrı bir sevgi beslemektedir usta sanatçı. Mutlaka her albümünde, konserinde ve CD’sin de  bir tane Konya Türküsü vardır. Bu yüzden  Bir Lakabı’da Konya Bülbülü’dür. Bu isimle 2 CD yapmıştır.

Bedia Akartürk Kız Meslek Lisesi mezunu’dur. O nedenle dikiş ile arası oldukça iyidir. Boş zamanlarında bir şeyler dikmekten, yeni bir şeyler üretmekten aynı zamanda evi ile ilgilenmekten oldukça keyif almaktadır.

bedia akartürk ile ilgili görsel sonucu

 

Usta sanatçı Bedia Akartürk Çıkartmış olduğu sayısız albümlerin yanı sıra toplam 6 sinema filminde de rol almıştır.

Bedia Akartürk, Sanat hayatına Ödemiş Musiki Cemiyetinde başlayarak 9 yıl İzmir Radyosunda çalışmış ardından ise Ankara radyosuna geçmiştir ve yine Ankara radyosundan emekli olmuştur.

Bedia Akartürk’ün Aldığı Ödüller

250’nin üzerinde plaket
7 ilde fahri hemşerilik ödülü almıştır
Altın bağlama
6 altın plak
Altın Plak (“Zühtü” albümüne verilmiştir)
Altın Taç (10 yıl boyunca İzmir Fuarı’nda aralıksız çalışmasından dolayı verilmiştir)
Altın Kaşık (En son tahta kaşık albümüne verilmiştir)

Bedia Akartürk’ün Albümleri

45’lik
Anadolu Türküleri
Anam Ağlar
Aşka Yemin
Bayramdan Bayrama
Bedia Akartürk
Denize Dalayım Mı
Derdimi Dermana Gezdim
Folklör Kraliçesi (1975)
Gitme Bülbül
Gülende
Kervan (Ey Sevdiğim)
Konyalım yürü
Konya Bülbülü 1
Konya Bülbülü 2
Kullar Olam
Neyleyim Neyleyim
Özür Diliyorum Senden (2004)
Ödemiş Türküleri
Sıla Hasreti
Yumurtanın Kulpu Yok
Zühtü (1978)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler