Ana SayfaKimdirSinan Sümer Kimdir?

İlgili Postlar

Sinan Sümer Kimdir?

Oyuncu Suna Selen ile yönetmen ,oyun yazarı ve Kapıcılar Kralı filmiyle tanıyıp sevdiğimiz Güner Sümer‘in oğlu, Güner Özkul’un üvey kardeşi olan Sinan Sümer Kimdir? Sinan Sümer Biyografisi ve oyuncu hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sinan Sümer Nerelidir? Sinan Sümer Kaç Yaşında? Sinan Sümer Hangi Burç?

Sinan Sümer, 2 Kasım 1975 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 43 yaşında olan oyuncu Akrep burcudur.

Sinan Sümer Kimdir?

Sinan Sümer’in babası tiyatro oyuncusu Güner Sümer, annesi ise tiyatro oyuncusu Suna Selen’dir. Yazar Adalet Ağaoğlu Sinan Sümer’in halasıdır. Dizi oyunculuğu yapan Güner Özkul’un üvey kardeşidir. Babası genç yaşta vefat edince Sinan Sümer’in okul masraflarını halası Adalet Ağaoğlu karşıladı. Galatasaray Lisesini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Deniz Biyolojisi bölümünde lisans mezunu ve Galatasaray Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansını tamamladı.

Yeni 50 Türk Lirasının arka yüzündeki Fatma Aliye Topuz Hanım Sinan Sümer’in annesi Suna Selen’in anneannesidir.

Üniversite yıllarında modellik yaptı. Pek çok reklam filminde yer aldı, 2002 senesinde bir kargo firmasının reklam filminde oynadığı subay rolü çok beğenildi. Ardından oyunculuk teklifleri almaya başladı.

Sinan Sümer, kamera karşısına ise ilk defa Kurşun Yarası adlı dizide canlandırdığı Teğmen karakteri ile geçti. Dizinin başrollerinde ise Berdan Mardini, Gerçek Sağlar, Ayçin İnci ve Bülent İnal rol aldı.

Sinan Sümer, 2005 yılında ise Beyaz Gelincik adlı dizide Selim karakterine hayat verdi. Dizi, pamuk tarlaları olan Aslanbaş ailesinin yaşadığı entrikalarını konu aldı . Dizinin başrollerinde ise Erkan PetekkayaAltan Erkekli ve Sezin Akbaşoğulları rolaldı. Daha sonra ise Amerikalılar Karadeniz’de 2 adlı filmde Roger karakterine hayat verdi. Film, politik askeri olayların içinde yaşanan bir aşk hikayesini konu aldı. Filmin başrollerinde ise Kıvanç TatlıtuğMelisa SözenMetin Akpınar ve Peker Açıkalın rol aldı.

2007 senesinde yönetmenliğini Hilal Saral’ın üstlendiği “Elveda Derken” dizisinde Burcu KaraEce UsluSeda GüvenGökhan TepeTansel Öngel ile birlikte rol aldı.

2010 senesinde yönetmenliğini Jale Atabey’in üstlendiği “Mükemmel Çift” isimli dizide Songül Öden, Tardu Flordun, Serdar OrçinZafer Algöz, Seda Akman ile birlikte rol aldı.

Sinan Sümer aynı zamanda Milli Yelkencidir ve Alize Yatçılık isminde Yelken Okulu bulunmakta.

Filmleri ve Dizileri :

2010 – Mükemmel Çift (Tayfun Tezel) (TV Dizisi)
2008 – Kayıp Prenses (Selim) (TV Dizisi)
2007 – Elveda Derken (Ege) (TV Dizisi)
2006 – Tutkunum Sana (Hakan) (TV Dizisi)
2006 – Amerikalılar Karadeniz’de 2 (Roger)(Sinema Filmi)
2005 – Beyaz Gelincik (Selim) (TV Dizisi)
2005 – Asla Unutma (Tayyar) (TV Dizisi)
2004 – Yadigar (Sinan) (TV Dizisi)
2003 – Kurşun Yarası (Teğmen) (TV Dizisi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler