Ana SayfaKimdirBerdan Mardini kimdir?

İlgili Postlar

Berdan Mardini kimdir?

Ekranların sevilen isimlerinden olan Berdan Mardini kimdir? İşte şarkıcı ile ilgili bilinmeyenler.

Şarkıları ile yıllardan beri Türk müziğinin farklı bir rengi olan ve sevilen sanatçı Berdan Mardini, 2018 yılı itibari ile müziğinde radikal bir değişikliğe giderek pop türünde şarkılar söylemeye başladı.


Bugün Doğan Ünlüler

Berdan Mardin kaç yaşında? Berdan Mardini aslen nereli? Berdan Mardini burcu ne?

5 Kasım 1978 tarihinde doğan Berdan Mardini’nin memleketi Mardinli. Şarkının burcu ise Akrep.

Berdan Mardini kimdir? Müzik kariyeri nasıl başladı?

Diyarbakır’da doğan sanatçı, babasının memur olması nedeniyle sürekli yer değiştirdi. Türkiye’nin pek çok farklı bölgesini bu sayede gören Berdan Mardini, Mardinli olmasına karşın bu şehirde çok fazla durmadı. Diyarbakır’da doğduktan sonra Isparta, İstanbul gibi farklı şehirlere gitmek zorunda kalan şarkıcı, bu nedenle eğitimini de farklı okullarda tamamlamak zorunda kaldı. Babasının emekli olması ile birlikte İstanbul’a kalıcı olarak yerleşen ailesiyle birlikte yaşamaya devam eden Berdan Mardini, lise eğitimi sonrasında okumaya devam etmedi. Babasının tekstil atölyesinde çalışan ve aynı zamanda para kazanan Berdan Mardini tesadüf eseri keşfedildi. Bir mekanda söylediği şarkı ile birlikte dikkat çeken sanatçı, daha sonrasında türkü barlarda çalışmaya başladı. Giderek popüler hale gelen sanatçı ilk albümünü çıkararak Türkiye’de de tanınır hale geldi.

Berdan Mardini ilk albümünü ne zaman çıkardı?

Sanatçı ilk albümü olan Aman Aman’ı 2000 yılında çıkarmak istese de aksaklıklar nedeniyle proje 2002 yılında ancak gerçekleştirildi. Sanatçı “Senden Çocuğum Olsun” şarkısı ile bir döneme damga vurdu.

Berdan Mardini evlilikleri

2010 yılında evlenen sanatçının eşi Fatoş Mardini. Sanatçının bu evliliğinden bir çocuğu da olurken çocuğunun adı Marin.

Berdan Mardini albümleri neler?

Sanatçının bugüne kadar çıkardığı albümleri ve tarihleri ise şöyle;

2002 Aman Aman

2004 Türküler

2004 Sen Var Ya Sen

2005 Senden Çocuğum Olsun

2006 Annem Kızıyor

2008 Hazır mısın?

2011 Çek Tetiği

2013 Dur Bari

2016 Kimim Ben

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler