Ana SayfaKimdirKıvanç Tatlıtuğ kimdir?

İlgili Postlar

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

Birkaç ay önce uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Başak Dizer ile Paris’teki Türk Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle dünya evine giren yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ hakkında bilinmeyenleri sizler için araştırdık. Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında? Kıvanç Tatlıtuğ aslen nereli? Kıvanç Tatlıtuğ hangi burç? kariyeri ve özel hayat? ile ilgili detaylı bilgiler neler? hangi dizi ve filmlerde rol aldı?
Bugün Doğan Ünlüler

Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında? Kıvanç Tatlıtuğ aslen nereli? Kıvanç Tatlıtuğ hangi burç?

27 Ekim 1983 tarihinde Adana’da dünyaya geldi.  Şu an 35 yaşında olan yakışıklı oyuncu akrep burcudur.

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

Yenice Özel Çağ Lisesi’nde ortaöğretimini tamamlayan Kıvanç Tatlıtuğ, babası Erdem Tatlıtuğ’un geçirdiği kalp krizi nedeniyle 1997 yılında ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınmıştır. Lisesi İstanbul Kalamış Lisesi’nde tamamladı. Adana’da yaşadığı yıllarda uzun süre basketbol ile uğraştı. Fiskobirlik, Çukurova ve Tarsus Amerikan klüplerinde amatör basketbolcu olarak yer aldı. Basketbol sevdasını İstanbul’a taşıyarak ciddi bir yol katetti. Ülkerspor’da 2 yıl, Beşiktaş’ta 1 yıl ve Fenerbahçe’de 1 yıl basketbol kulüplerinde çalıştıktan sonra Beşiktaş’a geri döndü. Antreman yaptığı sırada sakatlanan Kıvanç Tatlıtuğ, basketbol’u bırakmak zorunda kaldı.

Annesi’nin Beylikdüzü’ndeki bir marketin camında gördüğü ‘Profesyonel mankenlerle çalışır mısınız? ilanının ardından başlayan modellik kariyeri 2002 güzellik yarışması ile devam etmiş. İlk başlarda ‘Ben sporcuyum ne işim olur mankenlikle’ diyen Kıvanç Tatlıtuğ, her ne kadar modelliğe karşı çıksa da annesinin teşvikleriyle modelliğe adım atmıştır. Modellik kariyeri iki yıl sürdü. Mankenlik ajanslarından gelen teklifleri değerlendirdiği sırada 2002 yılında düzenlenen Best Model yarışmasında Türkiye birincisi olmuş, Best Model of the World’e katılmaya hak kazanmıştır. 2002 yılında katıldığı Best Model of the World yarışmasını kazanmasıyla beraber tüm dünyada kendinin tanıtma fırsatı bulan Kıvanç Tatlıtuğ, Success Ajans’dan gelen teklifle profesyonel modelliğe başlamıştır. Daha sonra oyunculuk eğitimleri alan Tatlıtuğ, Gümüş isimli televizyon dizisi ile karşımıza çıktı.

2005 yılında yayınlanan dizide Songül Öden ile birlikte başrolleri paylaşmıştır. 2007 yılında Gümüş dizisinin bitmesiyle birlikte Menekşe ile Halil isimli dizide yine başrolde yer almıştır. Tatlıtuğun ilk sinema filmi, Amerikalılar Karadenizde 2 olmuştur. Ancak en büyük çıkışını 2008 yılında, başrollerini Beren Saat ve Selçuk Yöntem ile paylaştığı Aşk-ı Memnu dizisinde yapmıştır. Dizide canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri ile Altın Kelebek Ödülleri’nde “En iyi erkek oyuncu” ödülünü kazandı. Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan’dan bir süre oyunculuk eğitimi almıştır. 2010 yılında Kenan İmirzalıoğlu’nun başrol oynadığı ‘Ezel’ isimli dizide, dizinin son bölümlerinde kadroya dahil olmuştur. 2013 yılında yayına giren Yılmaz Erdoğan yönetmenliğinde çekilen”Kelebeğin Rüyası” isimli sinema filminde yine başrolde yer almıştır. Filmde Kıvanç Tatlıtuğ, veremli bir genci canlandırmıştır. 2013 yılının mart ayında Kıvanç Tatlıtuğ, ünlü sunucu, oyuncu İlker Ayrık ile Akbank reklamında oynamıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. 2014 yılında yayınlanan Kurt Seyt & Shura adlı dizide başrol oynamıştır, ancak dizi kısa süre sonra yayından kaldırılmıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ Ödülleri

2009 – 36. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Aşk-ı *Memnu)
2012 – 39. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Kuzey *Güney 1. Sezon)
2013 – Yılın Yıldızları, En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu (Kuzey Güney)

Kıvanç Tatlıtuğ Filmleri ve Dizileri

2005 – Gümüş
2007 – Amerikalılar Karadeniz´de 2
2008 – 2009 – Aşk-ı Memnu (Dizi)
2008 – Menekşe ile Halil (Dizi)
2010 – Ezel
2010 – Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)
2011 – Kuzey Güney (Dizi)
2012 – Kuzey Güney Sezon 2 (Dizi)
2013 – Kelebeğin Rüyası
2014 – Kurt Seyt & Shura (Dizi)
2016 – Cesur ve Güzel (Dizi)
2018 – Hadi Be Oğlum

9 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler