Ana SayfaKültür ve SanatPowerTürk Müzik Ödülleri 2020 Sahiplerini Buldu

İlgili Postlar

PowerTürk Müzik Ödülleri 2020 Sahiplerini Buldu

Müzik dünyasının en başarılı isimlerinin ödüllendirildiği  yılın en önemli ödüllerinden olan “PowerTürk Müzik Ödülleri 2020” özel bir törenle düzenlendi. Halk oylaması ile sahiplerini bulan ödüller, PowerTürk ekranında sanatçıların katıldığı özel bir yayınla izleyiciyle buluştu. “PowerTürk Müzik Ödülleri” 2020 sahiplerini buldu!

Yılın En Dikkat Çeken İsimleri PowerTürk’te

Yılın en dikkat çeken sanatçıların projelerinin birbirleriyle kıyasıya rekabet ettiği PowerTürk Müzik Ödülleri, PowerTürk ekranlarında gerçekleştirildi. Bu önemli gecede Türk Pop Müziği’nin en güçlü isimlerine toplam 7 kategoride ödül verildi. Sürprizlerle dolu PowerTürk Müzik Ödülleri’ne Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur, Şehrazat, Mor ve Ötesi grup üyeleri, Fatma Turgut, Mabel Matiz, Merve Özbey, Feride Hilal Akın ve Emir Can İğrek katıldı.

MFÖ’den Yeni Albüm mü Geliyor?

Yaşam Boyu Başarı Ödülleri ise Müzik dünyasında 50. yıllarını kutlayan MFÖ grubuna ve ‘Yaz, Yaz, Yaz’ parçası ile 30. yılını dolduran Şehrazat’a sunuldu. Müzik dünyasında 50. yıllarını kutlayan grup üyelerinden Mazhar Alanson duygularını “Bugüne kadar aldığım ödülleri kaybettim ama bunu hayatım boyunca saklayacağım” sözleriyle dile getirdi. Alanson’un tören sırasında “Yeni yapacağımız albümden şarkıları PowerTürk’te duymayı çok isteriz” cümlesinin ardından Fuat Güner araya girerek, “Bu da bugünün sürprizi oldu. Demek ki yeni bir albüm yapıyoruz. Konuşuyorduk ama durum ciddileşmeye başladı anladığım kadarıyla… PowerTürk’e çok teşekkür ediyoruz bu ödül için, biz yaşadığımız müddetçe size güzel eserler yapmaya, vermeye devam edeceğiz” dedi. Özkan Uğur ödülün 50. yıllarının ilk ödülü olduğunu ekleyerek, “Sağlığımız yerinde olduğu sürece üretmeye, ülkemize kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

PowerTürk Müzik Ödülleri Şehrazat
PowerTürk Müzik Ödülleri Şehrazat

Yaşam Boyu Başarı ödülünün sahibi olan Şehrazat, “Power Group”un Türkiye’de önemli bir yeri var; çok önemli bir radyo ve Hakko ailesi Türkiye Cumhuriyeti’ne ilk markaları kazandırmış bir aile. Bu özel ödülü onur ve gururla alıyorum. İnsanın mutlu olmaması mümkün değil.” dedi.

Fatma Turgut’a 2 ‘Güçlü Ödül

PowerTürk Müzik Ödülleri Fatma Turgut
PowerTürk Müzik Ödülleri Fatma Turgut

“En Güçlü Kadın Şarkıcı” ve “En Güçlü Şarkı” olmak üzere 2 ödülün sahibi olan Fatma Turgut düşüncelerini ve duygularını “Şarkı söylemeye başladığım ilk günden itibaren hep şunu söyledim; nefesim yettiğince şarkı söyleyeceğim. Çok mutlu, onurlu ve gururluyum. 3 dalda adaydım ve ikisini almanın büyük gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Bu iki ödül, hayatımın sonuna kadar benimle olacak. Şarkı Can Bonomo şarkısı. Can’ı da anmak gerekir. Can’ın yaptığı ve benim nefes verdiğim bir şarkıydı” sözleriyle ifade etti.

Mabel Matiz İki Yıl Üst Üste Ödül Aldı

PowerTürk Müzik Ödülleri Mabel Matiz
PowerTürk Müzik Ödülleri Mabel Matiz

Geçen sene olduğu gibi PowerTürk Müzik Ödülleri’nde “En Güçlü Erkek Sanatçı” ödülünün sahibi olan Mabel Matiz duygularını “Benim müzik yapma sebebim aslında bir dertten ileri geliyor. Derdimi ilgiyle, sevgiyle, inanarak, bıkmadan, usanmadan dinlediğiniz için, dahası ona ortak olduğunuz için, bir aile olduğumuz için önce dinleyicilerime, sonra kimseyle iletişim kuramayan, sessiz, içine kapanık bir çocuğu buralara getirebildiği için kendime teşekkür ediyorum. Başta Ufuk Sarı olmak üzere bütün ekip arkadaşlarıma destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Ve son olarak da uzun yıllardır Türkçe Pop Müziği’ne verdiği destekten dolayı, bizleri bu güzel gecede buluşturan, PowerTürk ailesine sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. İki yıl üst üste aynı ödülü almak havalı bir şey. Umarım layık olmaya devam edeceğim. Birikmiş yeni şarkılarım var. 2020’de umarım onları sırayla dinleyicilerimle buluşturmayı umuyorum” sözleriyle dile getirdi.

Mabel Matiz Kimdir?

Mor ve Ötesi 2020’de ‘Güçlü’ Geliyor

PowerTürk Müzik Ödülleri Mor ve ÖTesi
PowerTürk Müzik Ödülleri Mor ve ÖTesi

Dinleyicilerin oylarıyla “En Güçlü Grup” ödülünü alan Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, ödül için yaptığı teşekkür konuşmasında hayranlarına konser ve yeni şarkı müjdesi verdi. Tekin, “Bu ödül bizi çok mutlu ve motive etti. Geçtiğimiz yıl senfonik konserler başta olmak üzere ciddi sayıda konser yaptık. Bu sene yine o konserlere devam ederken yeni müzikler kaydetmek ve onları paylaşmak istiyoruz” sözleriyle  grup olarak planlarını ve duygularını dile getirdi.

Harun Tekin Kimdir?

Merve Özbey Onurcan Özcan’ı Andı

PowerTürk Müzik Ödülleri Merve Özbey
PowerTürk Müzik Ödülleri Merve Özbey

Törende “En Güçlü Albüm” Ödülü takdim edilen Merve Özbey, PowerTürk dinleyicilerinin yanı sıra ekibine de teşekkür ettiği konuşmasında albümünde yer alan “Yaramızda Kalsın” şarkısının söz-müziğine imza atan ve 2019’da hayatını kaybeden genç müzisyen Onurcan Özcan’ı da anarak “Bu albümün uğurlarından bir tanesi olan sevgili Onurcan Özcan, “Yaramızda Kalsın”… Hikayesini artık herkes biliyor. “Yaramızda Kalsın” benim için dönüm noktası oldu. Şükürler olsun ki Onurcan’ı iyi temsil edebildiğimi ve birçok ödülün de “Yaramızda Kalsın” etkisi ile geldiğini düşünüyorum” dedi.

Merve Özbey Kimdir?

PowerTürk Müzik Ödülleri 2020 Sahiplerini Buldu

Bu muhteşem geceyi kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler 12 Şubat saat 21:00 ya da 15 Şubat saat 20:00’de törenin tekrarını izleyebilirler. Gecede takdim edilen ödüller ise sırasıyla şöyle;

  • En Güçlü Kadın Sanatçı -Fatma Turgut
  • En Güçlü Erkek Şarkıcı – Mabel Matiz
  • En Güçlü Çıkış Yağan Şarkıcı -Emir Can İğrek
  • En Güçlü Albüm – Merve Özbey
  • En Güçlü Klip – Feride Hilal Akın – “Yok Yok”
  • En Güçlü Grup – Mor ve Ötesi
  • En Güçlü Şarkı – Fatma Turgut – “Bir Varmış Bir Yokmuş”
  • Yaşam Boyu Onur Ödülü – M.F.Ö.
  • Yaşam Boyu Onur Ödülü -Şehrazat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler