Ana SayfaKimdirMerve Özbey Kimdir?

İlgili Postlar

Merve Özbey Kimdir?

Son dönemlerde müzik dünyasının en dikkat çeken isimlerinden birisi olan Merve Özbey Kimdir. Sanatçının müzik kariyerine nasıl adım attı hayatı hakkında merak edilenler Merve Özbey Kimdir haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Merve Özbey Kimdir

Son dönemlerde müzik dünyasının en dikkat çeken isimlerinden birisi olan Merve Özbey, 18 Temmuz 1988 doğumlu. İstanbul’da dünyaya gelen başarılı sanatçı, aslen Erzurumlu olmasına karşın hayatını İstanbul’da sürdürdü ve şu anda müzik alanında kariyer yapıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği bölümünden mezun olduktan sonra bu alanda kendini geliştirmek isteyen Merve Özbey’in hayatındaki dönüm noktalarından bir tanesi Ebru Gündeş ile tanışması oldu.

 Merve Özbey, Nasıl Motive Oluyor?

Ebru Gündeş’in onu keşfetmesi ile birlikte müzik kariyerinde daha hızlı bir şekilde yükselme fırsatı elde eden sanatçı, uzun bir süre boyunca Ebru Gündeş, Demet Akalın, Özcan Deniz, Yaşar İpek ve Ferman Toprak gibi önemli sanatçıların vokalliğini yaptı. Daha sonrasında ise Erdem Kınay ile tanışarak yeni bir albüm projesine başladı.

İlk Kez 2012’de Duyuldu

2012 yılında Erdem Kınay’ın bir şarkısına eşlik eden Merve Özbey, şarkının patlaması ile birlikte daha fazla kişi tarafından tanındı. Ardından ise Helal Ettim şarkısına eşlik eden Merve Özbey, dinleyicilerin ilgisinin fazla olması sayesinde albüm yapmaya karar verdi.

İlk Albüm 2015’te Geldi

İlk albümü 2015 yılının Temmuz ayında çıkaran sanatçı, Yaş Hikayesi adını verdiği yeni albümüyle, kısa süre içerisinde müzik dünyasında ses getirmeyi başardı. Yaş Hikayesi, Topsuz Tüfeksiz gibi farklı şarkılarıyla şu anda Türkiye’nin en çok dinlenen şarkıcılarından birisi olan Merve Özbey, başarılı bir kariyere sahip durumda.

Özellikle Ebru Gündeş ile tanıştıktan sonra hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulan şarkıcı, yaptığı açıklamalarda da sık sık bu duruma vurgu yapmaktadır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler