Ana SayfaKültür ve SanatMüzikNorm Ender'e "Bebeleri Pistten Alalım" Dedirten Nedenler...

İlgili Postlar

Norm Ender’e “Bebeleri Pistten Alalım” Dedirten Nedenler…

Bildiğiniz üzere Rap dünyasına geri dönüş yapan Norm Ender’in geçtiğimiz hafta yayınladığı “Mekanın Sahibi” parçasıyla da birçok yeni nesil Rapçi’ye diss atması çok konuşuldu. Sözleriyle Rap dünyasında büyük bir yankı uyandıran Norm Ender yeni parçası hakkında samimi açıklamalarda bulundu. İşte Norm Ender’e “Bebeleri pistten alalım” dedirten nedenler…

“Biz Amerika’dan Gördüklerimizi Google Translate’te Çevirmedik”

Yeni nesil Rap stilini “Mekanın Sahibi” ile ağır bir şekilde eleştiren Norm Ender, Rap’in asla Türkçe pop sözlerine benzememesi gerektiğine vurgu yaptı. Sizlerde de böyle özenme durumu yok muydu sorusuna ise “Biz Amerika’dan gördüklerimizi alıp Google Translate’te çevirmedik.” yanıtını veren Norm Ender, zamanında kendisinin Ceza’nın ve Sagopa’nın da dış kültürlerden esinlendiğini ancak bu esinlenmelerini bizim kültürümüzle harmanladıklarının altını çizerek, Ezhel ve Ben Fero’nun Amerika’nın tüketilebilir Rap’ini Türkçe yaparak Rap yaptıklarını zannettiklerini söyledi

Norm Ender, Mekanın Sahibi Şarkısıyla Kimlere Saldırdı?

“Biz Tokadı Yemedik Diyorlarsa Kendileri Bilirler…”

Vermek istediği mesajı gölgeleyerek verdiğini henüz sert bile davranmadığını dile getiren Norm Ender, Ezhel ve Ben Fero’nun mesajı aldığını belirtti. Ezhel‘in kendisine cevap olarak yayınladığı “Lolo”ya farklı bir perspektiften baktığını açıklayan Norm Ender, saygı ve sevgi ön planda olsa da bunun eleştiriye engel olmadığını dile getirdi. Ezhel ve Ben Fero‘nun gençleri uyuşturucuya özendirmesi konusunda ise şarkılarda bir hikaye olduğunu ve olayı yaşayanların karakterler olduğunu açıklayan Norm Ender, “Bu çocuklar ne kadar bu işin içinde, görüp de mi yazıyorlar, hangi bilinç düzeyinde bu sözleri yazıyorlar, buna kendileri cevap vermeli. Ben o konuda bir şey söylemek istemem.” yanıtını verdi.

Ezhel Kimdir?

“Ceza ve Sagopa Unutulmazlar”

Konu Rap dünyasının en saygın isimlerine geldiğinde Ceza ve Sagopa için yıllarca Rap yapmasalar da unutulmayacaklarını dile getiren Norm Ender, kendilerinin Rap yaptıkları dönemde ne yaptıklarını bilmedikleri için sanat yapabildiklerini dile getirerek, “Benim yaptığım rap’i yaptır bakalım bir popçuya da göreyim.” diyerek, popçuların kedileri gibi bir müzik yapamayacaklarını dile getirdi.

Ceza Kimdir?

Norm Ender’e “Bebeleri Pistten Alalım” Dedirten Nedenler…

Düşünceleri hakkında samimi açıklamalarda bulunan Norm Ender, şuan piyasada Rap yapan isimlerin kitle yapıp para kazanmaya çalışanlar olduğunu belirtti. Son dönemlerde daha popüler olduğu konusunda ise, daha öncesinde magazinde yer almadığını ancak kendisi için asıl önemli olanın yolda şarkılarının bangır bangır çalması olduğunu vurgulayan Norm Ender “Kimse kusura bakmasın. Buna bir satranç gibi bakacaksak ben 15 yıl önce ‘şah-mat’ dedim! açıklamalarında bulundu.

Norm Ender Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler