Ana SayfaKimdirSajopa Kajmer Kimdir?

İlgili Postlar

Sajopa Kajmer Kimdir?

Sajopa Kajmer Kimdir?

11 yıldır birlikte olan Kolera (Esen Güler) ile evliliğini bitirdiği haberiyle magazin gündemine bomba gibi düşen Sajopa Kajmer Kimdir? Ne iş yapar?İşte Sajopa Kajmer hakkında tüm bilinmeyenler

İşte Sajopa Kajmer Hakkında Bilinmeyenler

Bizim hayatımıza Sagopa Kajmer olarak giren fakat  gerçek adı Yunus Özyavuz’dur. Kendisi 1978 doğumlu ve Samsun doğumlu bir sanatçıdır. Babasının adı Mehmet Özyavuz, annesinin adı ise Serpil Özyavuz’dur.  Emre Özyavuz adında erkek kardeşi vardır. Ayrıca Emre Özyavuz, Sagopa Kajmer ve Kolera’nın konserlerinde sahnede kameramanlık yapmaktadır.

Samsun’da dünyaya gelen sanatçı müzik yaşantısına bu şehirde bulunan yerel radyolarda DJ’lik yaparak başlayan Özyavuz, Rapper M.C. lakabını kullanıyordu.1998 yılında DJ’likten profesyonel olarak müzisyenliğe yönelen Kajmer, halen aktif olan rap oluşumu Kuvvetmira‘yı bu tarihte kurdu. Ayrıca yer aldığı ilk profesyonel çalışma olan Yeraltı Operasyonu adlı toplama albüm de bu yılda piyasaya sürüldü.

2001 yılında Sözlerim Silahım ve 2002 yılında İhtiyar Heyeti adlı albümleri çıkartan Özyavuz, bu albümlerde Silahsız Kuvvet takma adını kullandı. Gene 2002 tarihini taşıyan bir başka albüm olan On Kurşun, sanatçının Sagopa Kajmer takma adıyla çıkarttığı ilk albüm Mısır’da bulunan piramitlerden birisinin adı olan Sagopa ile bu piramidin içindeki gizemleri keşfederken hayatını kaybeden bir arkeoloğun soyadı olan Kajmer kelimelerinin birleşmesi, genç müzisyenin sahne adını bir araya getirdi.

Genç müzisyenin en başarılı albümlerinden birisi, 2003 tarihini taşıyan Bir Pesimistin Gözyaşlarıoldu. İki cd’den oluşan albüm, Türkçe Rap’in dönüm noktalarından birisi olarak tanımlandı. 2004 yılında ise ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazdığı ve oyuncularının arasında bulunduğu G.O.R.A. filmine hazırladığı müzikler, özellikle de film için özel olarak bestelenen Al Bir de Buradan Yak şarkısı büyük ilgi çekti. 17 Haziran 2015 tarihinde Bilmiyorum adlı parçasını Youtube üzerinden ücretsiz olarak dinleyicileriyle paylaşmıştır. Sagopa Kajmer, 1 Ağustos 2006 tarihinde kendisi gibi rap şarkıcısı olan Kolera ile evlenmiştir. Fakat ikili şuan 11 yıldık evliliklerini bitirme kararı aldı.

Sagopa Kajmer’in Albümlerinin Bir Kısmı

Silahsız Kuvvet ismiyle çıkardığı albümler

-Yeraltı Operasyonu (1999)
-Gerilim 99 (Promo) (1999)
-Toplama Kampı (2000) [Mini Albüm]
-Sözlerim Silahım (2001)
-İhtiyar Heyeti (2002)

Sagopa Kajmer ismiyle çıkardığı albümler

-One Second (2000)
-On Kurşun (2001)
-Sagopa Kajmer (2002)
-Bir Pesimistin Gözyaşları (2004)
-Romantizma (2005)
-Kafile (2006) Kuvvetmira
-İkimizi Anlatan Bir Şey (2007)
-Kötü İnsanları Tanıma Senesi (2008)
-Şarkı Koleksiyoncusu (2009)
-Kafile 2 (2010)
-Bendeki Sen (2010)
-Saydam Odalar (2011) [Mini Albüm]
-Kalp Hastası (2013)

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler