Ana SayfaDizilerKadın, Ufak Tefek Cinayetler, İstanbullu Gelin ve diğer diziler büyük bir yanlış...

İlgili Postlar

Kadın, Ufak Tefek Cinayetler, İstanbullu Gelin ve diğer diziler büyük bir yanlış yapıyor!

Son zamanlarda TV ekranlarındaki dizilerde inanılmaz bir çekişme var. Dizi filmler gerek sosyal medyada gerekse TV ekranlarında izleyicileri kendisine çekmek için yeni bölüm fragmanları ve tanıtım filmleriyle adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Özellikle video platformlarında, öyle dikkat çekici resimler ve içeriklerle dizi filmlerin yeni bölümlerinden sahneler yayınlanıyor ki dizi takipçileri de bakmadan geçemiyor. Fakat bazı diziler; yayınlanacağı güne dek, yeni bölüm fragmanları haricinde o kadar çok tanıtım filmi, ön izleme, ilk sahne gibi farklı sahnelerde içerikler sunuyor ki artık bu durum, izleyicilerden tepki almaya başladı.

Bu sezon dizi çeşitliliği çok olunca, aralarında seçim yapmak da zorlaşıyor. Böyle olunca da kanalların büyük çoğu reyting için; izleyiciyi heyecanda ve merak içerisinde bırakacak sahneler içeren fragmanlar haricinde; bazen 2, bazen 3 adet kısa tanıtım filmi yayınlayarak işi iyice abartmaya başladı. Bu kısa tanıtımları veya ön izlemeleri izleyen dizi müdavimleri ise; yeni bölümde neler olacağını tahmin ettiği gibi sadece bu yeni bölüm tanıtımlarını izleyerek, diziyi izlemeye bile gerek duymuyorlar. Bu konuda, sosyal medyadaki dizi takipçilerinin attıkları yorumları da dikkate alarak, fenomen dizilerdeki hataları sizler için derledik.

İstanbullu Gelin’den bir oyuncu ayrıldı! Şimdi sıra diğer iki oyuncu da!

İstanbullu Gelin’in bazen fragmanı bile yetiyor!

İstanbullu Gelin’in yeni bölümleri için her hafta 2 fragman yayınlanıyor. Fakat; yeni bölüme çok az saatler kala, yeni sahneler içeren 3. bir ön izleme daha yayınlanınca, yeni bölümün bütün büyüsü bozuluyor. Hatta, bazen izlemekten vazgeçerek daha merak uyandıran başka bir yapıma geçiş yapıla biliyor.

Kadın dizisi böyle devam ederse kendi ipini kendi çekecek!

Kadın Dizisi’nin izleyicileri kül yutmaz!

Kadın dizisinin özellikle de geçtiğimiz bölümünde, dizinin yayınlanan tanıtımlarında o kadar ilginç ve merak uyandıran sahneler ve konuşmalar vardı ki; izleyiciler yeni bölümü izledikten sonra o sahnelerin hiç de öyle olmadığıyla karşılaştılar.

Bu tanıtım filmlerinin, izleyicileri diziye çekmek için yapılan bir taktik olduğunu artık herkes biliyor…Sosyal medyada yayınlanan hemen hemen her fragmandan sonra izlenilen sahnenin, gerçekte rüya olduğu, ölüyor gibi görülen kişilerin ölmediği ya da telefonda her şeyi anlatıyor gibi görülse de bir şaşırtmaca olduğunu görüyoruz. İzleyicileri diziye çekmek için gösterilen bu heyecanlı sahneler artık karşılık bulmadığı gibi yayınlanan fragmanlarla da yeni bölümü izleme merakı kalmıyor. Bu durum ile ilgili dizi takipçilerinden de gelen yorumlar “Yeter artık daha fazla fragman verip merakımızı söndürmeyin!” oluyor.

Kadın dizisi 26. bölümü öncesi kafaları kurcalayan büyük soru işareti!

Mesela, Kadın dizisi 26. Bölüm 2. fragmanını izleyenler gördüklerine inanmadı. Fragmanda, Şirin’in Sarp’ı telefonla arayarak “Bahar ve çocuklar yaşıyor” dediği sahne, takipçilere inandırıcı gelmedi. Durumun hiç de öyle olmadığını ifade eden dizi takipçileri sosyal medyada birçok yorumda bulundu. İşte o yorumlardan bazıları…

–“Eminim Sarp bunları duymadı. Her bölüm fos! İlk bölümlerinde ağladığım heyecanlandığım tek dizi ama seyirci önemsenmiyor, ilerleme yok! Fragmanlarında bile artık bölüm ile ilgili tahmin yürütebiliyorum.”

–“Telefonu alan kişi kesin Sarp’ın kayınpederidir

–“Mesaj bırakmıştır. Öyle görünüyor

Ufak Tefek Cinayetler’deki büyük hataya tepki yağıyor! İzleyici isyan etti!

Ufak Tefek Cinayetler’de eleştiri bombardımanı bitmiyor!

Ufak Tefek Cinayetler’in, başladığı ilk bölümünden beri katil ve maktul merak ediliyor. Dizinin, her hafta yayınlanan yeni bölüm fragmanlarına “Kesin Oya öldü, Merve katil” ya da ‘Serhan öldü, Merve öldürdü’ şeklinde pek çok ihtimal içeren yorumlar yapılıyor. Fakat, izleyiciler bu her bölüm öncesindeki merak artıran fragman sahnelerine pek kanmıyor. Artık, cinayetle ilgili kesin bir ipucu bekleyen takipçiler, bu eleştiri bombardımanına da son vermeyecek gibi görünüyor. Sonuç olarak da Ufak Tefek Cinayetler; merakı artırırken beklentileri yükseltiyor, fakat beklenileni vermiyor. Bu nedenle de dizi film tanıtımlarındaki aldatmacaları da kimse yutmuyor.

Sen Anlat Karadeniz’in Son Bölümünde Tahir, Karadeniz Şivesi Yapmayı Unuttu

Aslında bu durum, sadece bu üç dizi ile de sınırlı değil. Fragmanları nedeniyle, benzer yorum ve eleştiri alan diğer dizi filmler arasında; Sen Anlat Karadeniz, Çukur ve Söz de yer alıyor. Bu dizilerin fragmanlarındaki çok merak edilen sahneler, dizinin yeni bölümünde final sahnesi olarak karşımıza çıkıyor ve o merak edilen mevzu bir sonraki yeni bölüme aktarılıyor. Sosyal medyadaki dizi takipçilerinin yorumlarından anlaşıldığı kadarıyla, herkes de bu durumun farkına varmış artık. Dizilerin yeni bölüm tanıtımlarında, izleyicilerin merak dozunun iyice artırılarak beklentilerinin karşılanmıyor olmasının, dizilere zarar vermekten başka bir işe yaramayacağı kesin…

Hangi Diziler Final Yapacak, Hangileri Yeni Sezonda Devam Edecek

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler