Ana SayfaÜnlülerYeşim Salkım'ın Dava Açtığı Murat Övünç Hakkında Karar Verildi...

İlgili Postlar

Yeşim Salkım’ın Dava Açtığı Murat Övünç Hakkında Karar Verildi…

Geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir açık mekandaki programında, ünlü sanatçı Yeşim Salkım’a cinsiyetçi küfür ettiği iddiasıyla aleyhinde suç duyurusu yapan İnstagram  fenomeni Murat Övünç hakkında Karar Verildi…Detayları Haberimizde..

Yeşim Salkım Murat Övünç’e Dava Açtı..

Yeşim Salkım’ın Dava Açtığı Murat Övünç Hakkında Karar Verildi..

Açık hava sahnesinde ünlü şarkıcı Yeşim Salkım’a hakaret eden internet fenomeni Murat Övünç hakkında İstanbul 1. Aile Mahkemesi kararını 2 ay süreyle uzaklaştırma kararını verdi.

Yeşim Salkım kimdir?

Savcılığa Suç Duyurusun Bulundu..

Sanatçı Yeşim Salkım, 2 Ağustos 2020 günü Antalya mevkiinde sahneye çıkan fenomen Murat Övünç’ün zaatına hakaret ettiğini öne sürerek avukatı vesilesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulunmuşdu.

Yeşim Salkım’ın Avukatı Merve Uçanok’un sunduğu savcılık dilekçesinde ünlü fenomenin söz konusu suçu 3 defa tekrarladığını ifade ederek yapılan hakaretin Yeşim Salkım’ın şeref, onur ve saygınlığının rencide eder şeklinde olduğu belirtti. Yapılan suç duyurusunda Murat Övünç’ün elindeki mikrofonu kullanarak herkesin duyacağı bir biçimde hakaret etmesi adına “Hakaret” suçundan cezalandırılması taleb etti. Öte yandan Avukat Merve Uçanok, Fenomen hakkında uzaklaştırılma kararı da istedi.

Yeşim Salkım: “Evet Sarkmışım”

Seyhan Soylu Aleyhinde de Karar Çıktı!..

Ayrıca aynı mahkeme gündeme gelen hakaret konusuyla gündem oluşturmaya çalıştığı öne sürülerek hakkında suç duyurusu yapılan  Seyhan Soylu aleyhinde de 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı çıktı.

“Kadını Yeren, Küçük Düşüren Her Eylemin Karşısındayız”

Mahkemeden çıkan kararlarn sonrasında yazılı bir açıklamada bulunan Avukat Merve Uçanok şu ifadelere yer verdi; “Müvekkilemiz Yeşim Salkım’a yönelik Murat Övünç isimli şahsın yapmış olduğu alenen hakaretle ilgili gerekli hukuki süreci başlattık. Hem suç duyurusunda bulunduk hem de ilgili şahıs hakkında ve bu konuyla gündem oluşturmaya çalışan Seyhan Soylu isimli şahıs hakkında tedbir kararı çıkarttık. Bundan sonraki süreçte takdir mahkemenin olup tüm kadınlar adına bu haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadını yeren, küçük düşüren yani toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yol açan her eylemin karşısındayız. Bu nedenle bu dosyanın emsal teşkil etmesini ve artık kadın üzerinden mizah, şov yapılmamasını temenni ediyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler