Ana SayfaÜnlülerTürkan Şoray "Birinci Sıraya İşsizliği Koyarım"

İlgili Postlar

Türkan Şoray “Birinci Sıraya İşsizliği Koyarım”

Usta oyuncu Türkan Şoray Sözcü gazetesine verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Şoray “Maalesef okumuş, üniversite bitirmiş veya okuyamamış,  ülkemizin geleceği olan gençlerimiz iş arıyor” dedi. İşte o röportajdan bazı satırbaşları…

Türkan Şoray Kimdir?

Türkan Şoray “Gençlerin Önü Açılmalı”

Türkan Şoray kendisine yöneltilen “Sizce Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?” sorusuna;

Birinci sıraya işsizliği koyarım. Corona olayından sonra daha da büyük bir sorun olacak diye endişeleniyorum. Özellikle gençlerin büyük bir enerjisi var. Maalesef okumuş, üniversite bitirmiş veya okuyamamış,  ülkemizin geleceği olan gençlerimiz iş arıyor. Gençlerin, özellikle geçim derdinde olan insanların derdi beni çok mutsuz ediyor. İstatistiklere baktığımızda ürkütücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Yıllarca yemeyip içmeyip evlatlarını okutan, onların meslek sahibi olması için çırpınan ailelerin hüznünü ve hayal kırıklıklarını yüreğimde hissediyorum. Gençlerin önü açılmalı. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bu ülkeyi aydınlığa götürecek olanlar… Umutsuzlukları umuda çevrilmeli diye düşünüyorum.

Türkan Şoray Ve Şener Şen İle Çok Özel!

Gelir adaletsizliği tabii…  Keşke herkesin bu konuda şansı eşit olabilse. Ayrıca giderek kutuplaşıyoruz. Toplumda birbirimizi ötekileştirmeyerek, empati yaparak, birbirimizi dinleyerek, karşı görüşlü ise saygı duyarak orta yolu bulmalıyız. Bugün ülkemin görüş ayrılığı içinde kutuplaştığını görmek beni çok üzüyor. Birbirimizi yapıcı tenkit edelim, birbirimizden alacağımız ve birbirimize vereceğimiz çok şey var. Birlik içinde olalım.  Ayrıca ülkemde eğitim çok önemli. Eğitimde fırsat eşitliği, kız çocuklarının okutulması çok önemli. Eğitimin hava, su, beslenme, barınma ve sağlık kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitim düşünebilme, hayata uygulayabilme ve yaşamın değerini bilme yeteneğidir, sonsuzdur.

Alın Teri İçin Yola Çıkan Herkesin Yanındayım

Türkan Şoray Türkiye’nin en büyük sorunu olan kadına şiddet hakkında şu sözleri söyledi;

“Kadına şiddet olayları hepimizin yüreğini acıtıyor. Nasıl önlenir nasıl yaptırım uygulanır? Bu zihniyetin ve kadına bakışın değişmesi gerekiyor. Bunun için de en önemli şey eğitim. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmak zorundayız. Ülkemin kadınlarına sorunları çözülmüş mutlu yarınlar diliyorum.”

Hakkını alamayan işçilerin yanında olduğunu dile getiren Şoray;

“Soma işçileriyle ilk günden beri çok ilgiliyim ve kalbim onlarla çarpıyor. Maden işçileri, tarım işçileri, işçiler, emekçiler… Alın teri için yola çıkan herkesin yanındayım. Herkes emeğinin karşılığını mutlaka almalı. Ancak o zaman hep beraber yüzümüz güler” dedi.

Tek Sıkıntım Kızıma ve Yakınlarıma Sarılamamak

Şoray “Pandemi sürecinde ne yapıyorsunuz?” sorusuna;

“Coronavirüs; hiç beklemediğimiz, bugüne kadar yaşamadığımız bir durum oldu hepimiz için. Tabii kabullenmemiz biraz zor oldu ama toplumca, sağlığımızı korumak adına koyulan kurallara uymamız gerektiği konusunda bilinçlendik. Yaşam tarzımızda yeni koşullar oluştu. Tek sıkıntım kızıma ve yakınlarıma sarılamamak. Bir de kaybettiğimiz canlara üzülüyorum. Bir an önce bu kötü günler geçsin diye dua ediyorum” şeklinde yanıt verdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler