Ana SayfaDizilerRTÜK 'ten MasterChef Türkiye'ye Ceza

İlgili Postlar

RTÜK ‘ten MasterChef Türkiye’ye Ceza

RTÜK ‘ten MasterChef Türkiye’ye ceza geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’ten ekranların sevilen dizilerinden Sadakatsiz, Ramo ve Öğretmen’e, fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye’ye ve Gündem Özel, Derin Futbol programlarına ceza yağdı. Detaylar haberimizin devamında…

Sadakatsiz 6. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Asya Ali’nin Her Şeyi Bildiğini Öğrenmesiyle Yıkılıyor!

RTÜK Hangi Dizilere Ceza Uygulandı?

RTÜK, Başkan Ebubekir Şahin başkanlığındaki haftalık olağan toplantısında İzleme ve Değerlendirme Dairesi uzmanlarınca hazırlanan raporları görüştü.

Üst Kurul, evlilik dışı ilişkileri normal gibi gösteren, çocuk ve gençleri olumsuz yönde etkileyebilecek rol modeller oluşturan “Sadakatsiz” dizisinin yayınlandığı Kanal D’ye, şiddet ve işkence görüntüleri içeren sahnelerinden dolayı “Ramo” dizisini izleyiciyle buluşturan Show TV ile öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelediği kanaatine varılan “Öğretmen” dizisini ekranlara taşıyan FOX TV’ye idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Masterchef Türkiye Neden Ceza Aldı?

RTÜK’ün gözünden TV 8’de yayınlanan fenomen yarışma programı “MasterChef Türkiye” de kaçmadı. Programda bir yarışmacıyı ağlatarak, stüdyodan çıkmasına sebebiyet verebilecek derecede yüksek ses tonu ile sarf edilen ifadeler ve yarışmacıya bağırılmasının insan onurunu zedelediği hükmüyle yayıncı kuruluşa idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

MasterChef 11. Hafta 2. Dokunulmazlık Oyununu Hangi Takım Kazandı? 3. Ve 4. Eleme Adayları Kimler Oldu?

Spor Programları da Masaya Yatırıldı

Derin Futbol isimli spor programında küfür içerikli ifadeler de yayıncı Beyaz TV’ye ceza getirdi. Yayında dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verildiği uzman raporu ile tespit edilerek Beyaz TV’ye 6112 sayılı Kanun’un ihlali nedeniyle idari para cezası verildi.

Ayrıca her hafta gündeme alınan vatandaşları kandıran yayınlara ilişkin raporlar neticesinde, sağlık beyanıyla sahte ürün ve ilaç pazarlaması yapılan Anadolu TV, Nehir, Süper TV ve Dolunay INT televizyonlarına ise ağır yaptırımlar uygulandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler