Ana SayfaYaşamMina Başaran'ın içinde bulunduğu özel uçak İran'da düştü, kurtulan yok

İlgili Postlar

Mina Başaran’ın içinde bulunduğu özel uçak İran’da düştü, kurtulan yok

Gıda, finans, turizm, inşaat gibi pek çok sektörde başarılı yatırımları olan Başaran Yatırım Holding’in yönetim kurulu başkanı Hüseyin Başaran‘ın kızı Mina Başaran‘ın da içinde bulunduğu özel uçak İran’da düştü.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a gelmek üzere havalanan Türk özel jeti İran hava sahasında bilinmeyen bir nedenle düştü. Özel jette 3 mürettebat ile birlikte 11 kişinin olduğu ve jette bulunan herkesin hayatını kaybettiği öğrenildi. DHA’dan alınan bilgilere göre uçakta işadamı Hüseyin Başaran’ın kızı Mina Başaran ve  7 arkadaşı vardı.

CNN Türk canlı yayınına bağlanarak son bilgileri veren Türkiye Tahran Büyükelçisi, kaza mahalinden son alına bilgilere göre dumanların yükseldiğini ve uçaktan herhangi bir sinyal alınmadığını düşen jetinbulunduğu bölgeye ulaşma ve ilgili arama kurtarma çalışmaları başlatıldığını belirtti. Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye bekarlığa veda partisine gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi. 11 kişinin hayatını kaybettiği bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu.

İran'da Düşen Jet

Düşen jette Kimler Vardı?

İran’ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde, Başaran Holding’e ait olduğu belirtilen özel bir Türk jetinin düştüğü bildirildi.

Mina Başaran Kimdir?

İran’ın resmi ajansı IRNA’ya açıklama yapan Kiyar ilçesi Kriz Masası Müdürü Kademali Merdani, Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a gelmek üzere havalanan özel Türk jetinin İran’ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü ve uçaktaki 3’ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Merdani, olay yerine arama ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini de kaydetti. Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin de uçakta 3’ü mürettebat 8’i yolcu 11 kişinin bulunduğunu doğruladı.Tekin, jetin düştüğü yerin tespit edildiğini ve ekiplerin kaza bölgesine ulaşmaya çalıştığını söyledi. Hakan Tekin jetin neden düştüğüne yönelik şu anda herhangi bir bilgi bulunmadığını ifade etti.

Hüseyin Başaran Kimdir?

Düşen jetin içerisinde Mina Başaran, Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh ve Sinem Akay. Hayatını kaybeden pilotların Melike Kuvvet ve Beril Gebeş olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden son isim hostes Eda Uslu.

Düşen Jetin Modeli

Düşen jetin Başaran Holding’e ait olduğu ve C-TRB Challenger 604 olduğu öğrenildi. 11 kişinin hayatını kaybettiği bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu.

C-TRB Challenger 604

Mina Başaran son fotoğrafını Instagram’da paylaşmıştı

Mina Başaran son fotoğrafını Instagram’da böyle paylaşmıştı.

Mina Başaran son fotoğrafı

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler