Ana SayfaÜnlülerEfecan Şenolsun'dan Taciz Yanıtı

İlgili Postlar

Efecan Şenolsun’dan Taciz Yanıtı

Efecan Şenolsun’dan oyuncu arkadaşı Elit İşcan’a cinsel saldırıda bulunduğu iddialarına yanıt geldi. Oyuncu “Alkollüydüm sadece omzuna dokundum” dedi. Detaylar haberimizin devamında….

Efecan Şenolsun Kimdir?

Elit İşcan Kimdir?

Efecan Şenolsun “”Alkollüydüm Sadece Omzuna Dokundum”

Oyuncu Efecan Şenolsun’un Blu TV platformunda yayınlanan Yaşayamanlar dizisinde Elit İşcan’a cinsel saldırı ve hakarette bulunduğu iddia edilmişti. Elit İşcan, rol arkadaşı Efecan Şenolsun’un önce hakaret ve küfürlerine sonrasında ise iki ayrı noktada cinsel saldırısına maruz kaldığını açıklamıştı. Söz konusu olayın ardından İşcan Efecan Şenolsun’dan şikayetçi olmuştu. Şikayet üzerine Şenolsun hakkında ‘cinsel saldırı’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Elit İşcan’a Rol Arkadaşlarından Destek Açıklaması Geldi!

Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dördüncü duruşmada tanıklar dinlendi. Tanık Yeşim Girgin ifadesinde şöyle dedi: “Haziran 2018’de Oyuncular Sendikası’nda genel koordinatör olarak çalışıyordum. Elit telefonda yaşadıklarını anlattı. Biz kendisine avukat desteği verebileceğimizi söyledik. Oyuncular Sendikası olarak Efecan Bey’le de görüştük. Kendisi olay sırasında alkollü olduğunu kabul etti. Temas olayının sadece omzuna dokunmak olduğunu, cinsel tacizde bulunmadığını söyledi.” Duruşma 4 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

İşcan’ın Yaşadığını Belirttiği Mağduriyete Karşı Yanındayız

Taciz iddialarının ardında Efecan Şenolsun şu açıklamayı yapmıştı; “Kamuoyu yaratmak için gerçek dışı şeyler anlatmaya başladı. Asıl bu 5 aydır bana taciz ve mobbing yapıldı. Kamuoyundan hukuksal süreç tamamlanana kadar duyarlı olmalarını ve bana karşı başlatılan linç kampanyasına iştirak etmemelerini rica ediyorum.” dedi.

Yaşananların ardından yapım şirketi de bir açıklama yayınlamıştı; Yapımcılığını üstlenmiş olduğumuz “Yaşamayanlar” isimli internet dizimizin çekimleri esnasında, oyuncularımızdan Sayın Elit İşcan, rol arkadaşı Sayın Efecan Şenolsun’un, sette kendisine yönelik gayri ahlaki sözler sarf ederek uygunsuz nitelikte davranışlar gösterdiğini yapım ekibi ve bizlerle paylaşmıştır.

Bu çerçevede, olayın yaşandığı günden bu yana, yapımcı şirketler olarak sorumluluk ve yükümlülüklerimizin gerekliklerini yerine getirdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, bundan 45 gün önce Sayın Efecan Şenolsun’a, sözleşmesi kapsamında sette alkollü olarak bulunmak ve uygunsuz davranışlar sergilemekle ilgili bir ihtarname göndererek hukuki prosedürleri gerçekleştirdik ve gerekli yaptırımları işlettik.

Son olarak Sayın İşcan’ın yaşadığını belirttiği mağduriyete karşı yanında olduğumuzu, Türk Ceza Hukuku ilkelerinin gereği olarak, bizatihi başlattığı suç duyurusu ile ilgili olarak, yargı otoriteleri tarafından yürütülecek yasal süreci yakinen takip ediyor olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler