Ana SayfaÜnlülerDevrim Yakut: En Güzel Roller Erkeklerin!

İlgili Postlar

Devrim Yakut: En Güzel Roller Erkeklerin!

Devrim Yakut: En güzel roller erkeklerin! Rol aldığı dizi ve filmlerde başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken Devrim Yakut, verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. En son Gülse Birsel’in Aile Arasında filminde beyazperde de yer alan Yakut, sektörde en güzel rollerde erkeklerin yer aldığını söyledi. Başarılı oyuncu neden televizyon ekranlarından uzak kaldı? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Aile Arasında Gişedeki Başarısını Bir Kliple Taçlandırdı

Devrim Yakut: En güzel roller erkeklerin!

Devrim Yakut: En güzel roller erkeklerin! Sinema, tiyatro ve televizyonda rol aldığı yapımlardaki başarılı oyunculuğuyla adından söz ettiren Devrim Yakut, Milliyet Gazetesinden Sercan Kısmet’e çok özel bir röportaj verdi.

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün ile birlikte paylaştığı Cesur ve Güzel dizisinden beri televizyon ekranından uzak duran başarılı oyuncu, dizi sürelerinin uzun olmasından şikayet etti.

Manik Atak isimli oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkan başarılı oyuncu Devrim Yakut, bakın neler anlattı…

Başarılı oyuncu Devrim Yakut, Manik Atak isimli oyunuyla tiyatro severlerle buluşuyor.
Başarılı oyuncu Devrim Yakut, Manik Atak isimli oyunuyla tiyatro severlerle buluşuyor.

Devrim Yakut Kimdir?

Hayatın müthiş bir matematiği var

Manik Atak’ oyunu nasıl ortaya çıktı?

Fikir, Bihter Dinçel’in ‘Aşiyan’ oyununu izledikten sonra yaptığımız sohbetle ortaya çıktı. ‘Beraber bir şey yapmalıyız’ düşüncesi, önce arkadaş olmamıza, sonra birbirimizin peşini bırakmamaya, daha sonra ise oyunun ana çatısının oluşmasına yol açtı. Sekiz aylık bir yolculuğun sonunda Bihter oyunu kaleme aldı ve buradayız.

Oyun planlı bir tesadüfü anlatıyor. Siz tesadüflere inanır mısınız?

Tesadüf gibi görünen olayların ve yaşadığımız hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanırım. Hayatın müthiş bir matematiği var, o yüzden tesadüf yok. Yaşadığım iyi ya da kötü her konuda, “Bu benim başıma neden geldi? Bana ne anlatmaya çalışıyor?” derim.

İki kadın hikayesi… Kadınların sanat dünyasında geride kaldığını düşünüyor musunuz?

Geri kalmak diyemeyiz de, hak ettikleri değerle her zaman karşılaşmadıklarını söyleyebilirim. Mesleğimde ne yazık ki en güzel roller hep erkeklere yazılmıştır. Yüzyıllardır bu böyle… Öyle olunca yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi göstereceğiniz mecra bulamıyorsunuz. Hep bir adım geride durmanız bekleniyor. Kadınlar için de şahane roller yazılacak zamanların geleceğine tüm kalbimle inanıyorum.

Oyunu yazan Bihter Dinçel’le oynamak nasıl?

Bihter, çok çalışkan, zeki, duyarlı, yetenekli ve iyi bir yol arkadaşı. Çok mutluyum onunla aynı yolda olmaktan.

Tiyatro sizin için ne ifade ediyor?

Tiyatro, benim için kendimi iyi, coşkulu ve en gerçek ifade edebildiğim tek alan. Önce şifalandığım, sonra belki şifaya alan açılan bir yuva. Ana kucağı gibi. İyisi yapılması şartıyla sizi sarar sarmalar, besler büyütür ve hayatın devamına çok fazla katkı sağlar. İyi ki bu mesleği yapıyorum.

Son yıllarda insanların tiyatroya ilgisinin sebepleri neler?

Tiyatro hep vardı. Ancak özellikle son birkaç yıldır dizeler o kadar birbirinin aynı oldu ve süreler uzadı ki, seyircimizi küstürdük.

O nedenle insanlar tiyatroya yöneldi diye düşünüyorum. Çünkü orada bambaşka hikayeler, oyunlar ve oyuncular var. Bu çok sevindirici bir gelişme.

Televizyonda süreler kısalmazsa hep beraber yok olacağız

Ekrandan uzak kaldınız. Dizi süreleri yüzünden mi, yoksa sektörün küçülmesinden dolayı mı?

Süreler çok uzun. İşi yapanlar için de, izleyenler için de… Bazen durmak iyi geliyor.

Televizyon dizilerinin sürelerinin azalacağını düşünüyor musunuz?

Televizyonda süreler kısalmazsa, hep beraber yok olacağız. Tablo bu yönde… Bunun bir geçiş dönemi olduğunu, yapımcılar ve kanalların bir ortak zemin bulacağına inanıyorum. Dizilerimiz yurt dışında büyük bir pazar oluşturuyor. Bu pazarın ülke ekonomisine girdisi hatırı sayılır bir seviyede… Hal böyleyken, sürelerin uzun kalmasında ısrarcı olmanın kaliteye büyük sekte vuracağı aşikarken, akıllı bir yol bulunmalı diye düşünüyorum.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler