Ana SayfaKimdirDevrim Yakut Kimdir?

İlgili Postlar

Devrim Yakut Kimdir?

Düğün Dernek 2 gibi farklı yapımlarda yer alan Devrim Yakut kimdir, kaç yaşında ve hangi yapımlarda rol aldı?

1968 yılında doğan Devrim Yakut, tiyatro alanında aldığı eğitim ile bu alanda kendini göstermeyi başardı. Oyuncu ilk olarak Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nü kazandı ve bu bölümden mezun oldu. Oyuncu bu alanda kendini gösterebilmek adına tiyatroda yer almak istedi. Bu kapsamda ise ilk profesyonel oyunculuk deneyimini 1994 yılında Adana Devlet Tiyatrosu ile yaşadı. Uzun yıllarda burada görev alan sanatçı, sonrasında Ankara bölgesine geçiş yaptı.


Bugün Doğan Ünlüler

Devrim Yakut Kimdir, Hangi Yapımlarda Yer Aldı?

Oyuncunun Ankara’ya gelmesi daha fazla tanınmasını sağladı. Oyunculuğunun yanı sıra eğitimler de veren Devrim Yakut, halen bu görevlerini sürdürmektedir. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan Devrim Yakut, aldığı ödüllerle de bu başarısını perçinledi. Oyuncunun aldığı en önemli ödüller ise şöyle;

  • Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri Müzikal Ya da Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • Ankara Sanat Kurumu Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü
  • VIII. Lions Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • Afife Tiyatro Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • Tiyatro Dergisi Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
  • Ankara Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü

Bu kadar çok ödülü, onlara yapım ile elde eden Devrim Yakut, tiyatro, sinema ve dizi projelerinin aranan yüzlerinden birisi.  Oyuncunun yer aldığı bazı önemli yapımlar ise şöyle; Yeniden Başla, Keşanlı Ali Destanı, Annem Uyurken, Kelebeğin Rüyası, Ben Onu Çok Sevdim, Düğün Dernek, Analı Oğullu, Anasının Oğlu, Yağmur: Kıyamet Çiçeği, Vicdan, 8 Saniye, Bana Masal Anlatma ve Hom Ofis.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler