Ana SayfaKültür ve SanatBir Osmanlı Polisiyesi "Amanvermez Avni" Galada Övgü Topladı

İlgili Postlar

Bir Osmanlı Polisiyesi “Amanvermez Avni” Galada Övgü Topladı

Yeni bir sezona merhaba diyen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu senede birbirinden güzel oyunlara ev sahipliği yapıyor. Sezona yeni oyunlarla başlayan Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunlarından “Amanvermez Avni”nin geçtiğimiz gün düzenlenen gala gecesine bir çok ünlü isim katıldı. Bir Osmanlı polisiyesi “Amanvermez Avni” galada övgü topladı.

Bir Osmanlı Polisiyesi

1908 yılında geçen oyunda Amanvermez lakabıyla anılan dönemin en hızlı hafiyesi Avni ve arkadaşları bir yandan padişahtan gelen emirle yanmış adam olayını çözmeye çalışmaktadır. Ama diğer yandan gizli bir doğum yaptırıp vicdanının sesine yenik düşen bir ebeye yardımde etmektedir. Kendine has yöntemleriyle olaylara yaklaşan Komiser Avni’nin Osmanlı’nın Sherlock Holmes’u olarak başını tatlı belalara sokacaktır. Başarılı bir kadroya sahip olan oyunun kadrosunda Burak avutoğlu, Burhan Yeşilyurt, Can Alibeyoğlu, Cihan Kurtaran, Defne Gürmen, Emre Şen, Gülce Çakır, Murat Üzen, Neslihan Ayşe Öztürk, Ozan Gözel, Özgür Atkın, Pınar Aygün, Volkan Ayhan yer alıyor.

İBB Şehir Tiyatrolarında Aralık Ayı Oyunları!

Gala Ünlü Eleştirmen ve Oyunculara Ev Sahipliği Yaptı

Oyunun galasına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, İBB İştirak Genel Müdürleri, İBB Meclis Üyeleri ve sanatçılar Suna Keskin, Anta Toros, Hakan Altıner, Gökhan Mete, Ayşe Kökçü, Engin Uludağ, Engin Gürmen, Lale Belkıs, Önder Bali, Aslan Altın, Aysan Sümercan’ın da aralarında bulunduğu
birçok sanatçı, gazeteci ve eleştirmen katıldı.

İBB Şehir Tiyatrolarında Bu Hafta

Bir Osmanlı Polisiyesi “Amanvermez Avni” Galada Övgü Topladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu olan Amanvermez Avni’nin galası 16 Aralık 2019 Pazartesi günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Ebu’s Süreyya Sami’nin yazdığı Selçuk Yüksel’in oyunlaştırıp yönettiği oyun, seyircisinin büyük beğenisini kazandı. Kaçırmak istemeyenler için paylaşalım; “Amanvermez Avni” 2-4 Ocak 2020 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 29 Ocak-1 Şubat 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde izleyenleriyle buluşacak.

Amanvermez Avni Galası
Amanvermez Avni Galası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler