Ana SayfaKültür ve Sanat20 Yıla 20 Şarkı 20 Sanatçı!

İlgili Postlar

20 Yıla 20 Şarkı 20 Sanatçı!

20 yıla 20 şarkı 20 sanatçı! Türk Pop müziğinin gelişmesine öncülük eden Barış Manço’nun bu yıl 20. ölüm dönümü muhteşem bir albümle anılacak. Ölümüyle Türk halkının kalbine derin bir acı saplayan ve bestelediği şarkılarla ölümsüz bir efsane haline gelen Barış Manço’nun ölüm yıl dönümü için 20 sanatçı bir araya geliyor.

Gönüllerin Efsanesi

2 Ocak 1943 senesinde dünyaya gelen Barış Manço küçüklüğünden beri müzikle iç içeydi. Annesinin deyimiyle 1.5 yaşında şarkı söylemeye başlayan usta sanatçı ilk müzik grubunu henüz lisedeyken kurdu ve zaman içinde besteleriyle yediden yetmiş yediye milyonların gönlünü kazandı. Eserleriyle Türk müziğinin hatlarını çizen sanatçılardan olan Barış Manço’nun ölüm yıl dönüme özel bir albüm ithaf edilecek.

Barış Manço Mezarı Başında Anıldı!

Modern Zamanın Ozanı

Bestelediği şarkıların sözleriyle “Modern Zamanın Ozanı” lakabıyla anılan Barış Manço’nun ölümünden yirmi sene geçti. Dile kolay gelen bu zaman aralığında Türk Pop müziğinde pek çok değişiklikler oldu ama onu canlı görme şansını yakalayan yakalamayan herkesin ustaya olan özlemi hiç azalmadı.

20 Yıla 20 Şarkı 20 Sanatçı!

Ölümü asla kabullenmeyen bir sanatçı olarak gönüllerde yaşan Barış Manço‘nun 20 şarkısı yeniden yorumlanacak. 7’den 77’ye tüm Türkiye’nin sevdiği Barış Manço’nu ölümünün üzerinden geçen 21 yılın ardından yapılan albümle anılacak. Proje Barış Manço’ya yakışır, yeni neslin de ilgi göstereceği bir işe imza atacak. 2020 Nisan ayında çıkarılması hedeflenen albümde ise 20 şarkı planlanıyor. Türkiye’nin önemli sanatçılarından 20 sürpriz ismin seslendireceği Barış Manço’nın bilinen ve bilinmeyen bütün şarkılarının yer alacağı albümün dağıtımı ise DMC tarafından yapılacak.

Barış Manço Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler