Ana SayfaKültür ve SanatCihangir Atölye Sahnesi Ocak Ayı Takvimi

İlgili Postlar

Cihangir Atölye Sahnesi Ocak Ayı Takvimi

Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in kurduğu Cihangir Atölyesi sezona birbirinden güzel oyunlarla devam ediyor. 2020 senesinde de izleyicilerini birbirinden güzel oyuncularla buluşturacak olan Cihangir Atölye Sahnesi’nin Ocak ayındaki oyun programı belli oldu. Üstelik Cihangir Atölye Sahnesi oyunları Ocak ayında sadece Beyoğlu Cihangir’de değil farklı sahnelerde ve şehirlerde de seyirci karşısında olacak. İşte Cihangir Atölye Sahnesi Ocak ayı takvimi;

Raif İle Letafet

2018-2019 Tiyatro sezonunda başlayan ve 3 ayrı ödül komitesinden toplam 8 dalda aday gösterilen oyun Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Ekip Oyunu” ödülünü almış ve oyunculardan,  Sinem Ünsal, Lions 25.Türkan Kahramankaptan Sanat Ödülleri’nde “Yılın En Başarılı Genç Kadın” ödülünü kazanmıştı. 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da geçen oyun, paranın ve gücün peşinde koşan Banker Veli ve yine zenginlik ve güç peşindeki baba Müşerref ile güzel kızı Letafet’in masum, romantik ancak parasız aşığı şair Raif döngüsündeki komik olayları aktarıyor. Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal’ın oynadığı Raif ile Letafet 12 Ocak 2020 Pazar saat 14.0’de Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde, Saat 20.00’de Bursa
Nilüfer Belediyesi Sahnesi’nde ve 20 Ocak 2020 saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Ödenmeyecek Ödemiyoruz!

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Dario Fo tüm yapıtlarında olduğu gibi, bu oyununda da kadınlar ve onların yaşamla bağlarına önemli bir yer veriyor. Sinema ve tiyatro oyuncusu Füsun Demirel’in dilimize kazandırdığı “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!, kapitalizme karşı mücadele ve kadının toplumsal gücünü mizahi bir anlatımla sahneye taşıyor. Arzu Gamze Kılınç’ın rejisiyle Ece Güzel, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Onur Alagöz, Serpil Göral oynadığı oyun 25 Ocak
Cumartesi 2020 saat 20.30’da ve 26 Ocak 2020 Pazar saat 16.00’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde (CAS) seyirciyle buluşacak.

Üç Kuruşluk Opera

"Üç Kuruşluk Opera" Cihangir Atölye Sahnesi'nde
“Üç Kuruşluk Opera” Cihangir Atölye Sahnesi’nde

Tiyatro tarihinin en önemli yazarlarından Brecht’e ait olan “Üç Kuruşluk Opera” oynanması zor olsa da, büyük bir titizlikle çalışıldığında izlenmeye doyulamayacak bir oyun oluyor. Macera dolu ani kahramanlar dünyasının kapılarını aralayarak geçmişe ayna tutup bugünün dünyasına ait somut gerçeklerin farklı bakış açılarıyla yorumlanmasına olanak tanıyan oyun müzikal açıdan yoğun ve esprili dilinin yanı sıra ahlak değerlerini irdeleyen ve savaşın korkunçluğunu gözler önüne seren bir oyun. Cihangir Atölye Sahnesi (CAS) Oyun Atölyesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerde büyük beğeni kazanan “Üç Kuruşluk Opera”  28 Ocak 2020 Salı saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Saloz’un Mavalı

Saloz'un Mavalı
Saloz’un Mavalı

Oyun, Portekiz’de bir kahraman gibi karşılanarak iktidara gelen Antonio Salazar’ın otuz altı yıllık iktidarlık döneminde baskının, şiddetin, sömürünün günden güne artmasını ve bu dönemin nasıl bir diktatörlük dönemine dönüştüğünü; ezenlerin ve ezilenlerin gözünden eleştirel bir bakışla izleyiciyle paylaşıyor. Salazar dönemi Portekiz’in üzerinden sömürgecilik tarihinin ve sınıf çatışmasının; mülkiyet düşüncesinin var olduğu günden beri insanlık tarihi
üzerindeki etkilerini görüyoruz Saloz’un Mavalı’nda. İnsanın, kendi var ettiği ve kendisini kölesi haline getirdiği sömürgeciliğin hikayesini öznelden evrensele anlatıyor. Can Yücel’in çevirisini yaptığı Muhammet Uzuner’in yönettiği oyunda Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Murat Aytekin, Onur Özer, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay rol alıyor. Saloz’un Mavalı, oyun 8 Ocak 2020 Çarşamba saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Lampedusa – Versus Tiyatro ( Konuk Ekip)

Çağımızın en önemli sorunlarından göçmenlik ve yoksulluğu iki farklı karakter üzerinden anlattığı sarsıcı oyunu “LAMPEDUSA” bu sezon Türkiye prömiyerini yapıyor. İyi bir yaşam arayan iki insanın çarpıcı öykülerini aralayan oyunda Cem Zeynel Kılıç, Özlem Öçalmaz rol alıyorlar. Oyun 31 Ocak 2020 Cuma saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Sıfır Telaş – Tiyatropereset- Konuk Ekip

Onur Özaydın’n yazıp ve oynadığı tek kişilik oyun eşi ve kızıyla İstanbul’da yaşan bir Yamaç’ı anlatıyor. Dedesi hastalanınca Gelibolu’ya gitmek zorunda kalan Yamaç’ın hayatı herkesi derinden etkileyecek. 29 Ocak 2020 Çarşamba saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Unutulan – Yersiz Kumpanya (Konuk Ekip)

Eskiden çalıştıkları kumpanyada kanto yıldızı olan iki ermeni kadın, Mari ve Nıvart. Çıktıkları bir turne sırasında otel masraflarını ödeyemeyen kumpanya tarafından borçlarına karşılık hizmet etmeleri için otele rehin bırakılırlar. Elif Ongan Tekçe ve Burçak Karaboğa Güney’in rol aldığı oyun 5 Ocak 2020 Pazar saat 16.00’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler