Ana SayfaÜnlülerUyuşturucuya özendirmekten tutuklanan rapçi Ezhel'in avukatından ilk açıklama!

İlgili Postlar

Uyuşturucuya özendirmekten tutuklanan rapçi Ezhel’in avukatından ilk açıklama!

Şarkılarında uyuşturucu kullanımına özendirdiği iddiası ile tutuklanan rapçi Ezhel davasında flaş gelişmeler yaşandı. Ezhel’in avukatı, dava hakkında ilk açıklamasını yaptı. Detaylar haberimizde…

Uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla tutuklanan rapçi Ezhel davasında flaş gelişme!

Ezhel davasında yeni gelişme

Ünlü rap şarkıcısı Ezhel, gerçek ismi ile Sercan İpekçioğlu, geçtiğimiz günlerde “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemi ile açılan dava kapsamında tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

Ezhel kimdir?

Ezhel hakkında ihbar

Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; 23 Mayıs 2018 tarihi öncesinde BİMER üzerinden yapılan suç ihbarında rapçi Ezhel’in YouTube üzerinden yayınladığı paylaşımlarında uyuşturucu madde kullanımını özendiren yayınlar yapıldığı iddiası ile ihbarda bulunulduğu iddia edildiği belirtildi.

Ezhel neden tutuklandı?

Ezhel’in,  Instagram üzerinden yaptığı paylaşımında da uyuşturucu maddelerden hint keneviri ile çekilmiş fotoğrafının bulunduğu, bir başka paylaşımında da ‘Esrarın da etkisiyle ışık daha parlak çekilir nefesler’ dediği belirtildi.

Ezhel’in ifadesi

Ezhel’in,  ifadesinde; paylaşımlardaki amacının uyuşturucu madde kullanımını özendirmek olmadığını, müzisyen olduğu için şarkı sözü yazdığını ve suçlamaları kabul etmediğini beyan ettiği ortaya çıktı.

Yargılama devam ediyor

Ezhel’in “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ve bin günden on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması istendiği öğrenilirken, iddianamenin, gönderildiği 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafınca kabul edildiği ve Ezhel’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı ortaya çıktı.

Ezhel’in avukatından açıklama

Ünlü rapçi Ezhel’in avukatı Fuat Etkin, olayın ve iddiaların ardından yaptığı açıklamada; “Soruşturma çok yeniydi, 23 Mayıs’ta başlatılmıştı, gözaltı tarihi de aynı gündü. Bunlardan sonra tutuklama gerçekleşti. Tutuklamaya itirazın ardından yaklaşık iki hafta içinde çok hızlı bir şekilde iddianamesi hazırlandı. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası açıldı. 19 Haziran’da duruşması yapılacak. Soruşturmadaki suçlama Türk Ceza Kanunu’nun ‘uyuşturucu maddeye özendirme’ maddesiydi. İddianame de bunun üzerinden düzenlendi. Ömer Sercan İpekçioğlu (Ezhel) başından beri bir suç işlemediğini, şarkıların suç unsuru içermediğini ve suçlamanın yersiz olduğunu söylüyordu. Görüşleri hala sabit. Zannediyorum dava da bu minvalde işleyecek.” şeklinde ifadeler kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler