Ana SayfaDizilerTürkiye'de Böyle Dizi Platosu Yok!

İlgili Postlar

Türkiye’de Böyle Dizi Platosu Yok!

Türkiye’de böyle dizi platosu yok! TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan yeni dizi Mehmetçik Kutlu Zafer için görülmemiş bir plato hazırlandı. Bu platonun özellikleri neler? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Mehmetçik Kutlu Zafer Dizisi Geri Sayıma Başladı

Türkiye’de böyle dizi platosu yok!

Türkiye’de Böyle Dizi Platosu Yok! Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi yayınlanmak için geri sayım yaparken, çekimler için kurulan dev plato görenlere parmak ısırtıyor.

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayacak yeni dizi Mehmetçik Kutlu Zafer, çok büyük bir hazırlanma sürecinden geçerek oldukça iddialı bir şekilde geliyor.

21 Ekim 2018 reyting sonuçları açıklandı! Savaşçı mı? Elimi Bırakma mı?

Türkiye'de Böyle Dizi Platosu Yok
Türkiye’de Böyle Dizi Platosu Yok

Dev oyuncu kadrosuna dev plato!

İsmail Hacıoğlu, Cansu Tosun, İsmail Ege Şaşmaz, Ogün Kaptanoğlu, Berk Erçer ve Özgü Kaya gibi dev oyuncu kadrosu bulunan dizi için Hollywood filmlerini aratmayan çekim teknikleri kullanılıyor.

Merakla beklenen dizi için İstanbul Riva’da 180 dönüm arazi üzerine plato kuruldu.

Bu platoda 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, konakları, çarşısı, hanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir “Kut” şehri inşa edildi.

Dünyanın en büyük blue box havuzlarından birisi kuruldu

Küçük bir şehir şeklinde inşa edilen platoda şehrin altında 1.40 metre çapında 1 kilometre uzunluğunda tünel kazılırken, yine yer altında 10 metre hücre tipi tünel odaları oluşturuldu.

Dizi için inşa edilen 1.70 metre derinliğinde 700 metrekarelik blue box havuzu, dünyanın en büyük havuzlarından birisi olma özelliğini taşıyor.

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi için oluşturulan bu dev platonun dışında Şile’de de 100 dönümlük arazide açık hava platosu oluşturuldu. Oluşturulan bu açık hava platosunda savaş sahnelerinin çekimi için 1.80’e 2 metre genişliğinde ve 2 km uzunluğunda siperlerle ordugah oluşturuldu.

Binlerce kostüm dikildi

İnşasında büyük bir ekibin çalıştığı dizide özel tasarım atölyesi ve 10 adet sanat deposu kuruldu.

Dizinin çekimlerinde kullanılan Türk ve İngiliz askeri çadırları, Arap aşiret çadırları ve sahra ile hastane için döneme ait 350 adet çadır üretildi.

Türk askeri, Arap aşireti, İngiliz askeri ve dönem halkına ait binlerce kostüm dikilirken, 150 bin metre kumaş ve deri kullanıldı.

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinde 60 at alınarak kurulan çiftlikte, dizide kullanılan onlarca sayıda deve, koyun ve keçi de kendilerine özel olarak ayrılan bölümde bakılıyorlar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler