Ana SayfaDizilerKanal D Önünde Protesto Edildi!

İlgili Postlar

Kanal D Önünde Protesto Edildi!

Kanal D önünde protesto edildi! Kanal D binasının önüne toplanan halk, hangi dizi yüzünden protesto gösterisi yaptı? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Kanal D’nin Dizi Hamlesi Ufak Tefek Cinayetler’i Vurdu

Kanal D Önünde Protesto Edildi
Kanal D Önünde Protesto Edildi

Kanal D önünde protesto edildi!

Kanal D önünde protesto edildi! Kanal D’nin sevilen dizilerinden birisi olan Bir Litre Gözyaşı, 6 Ekim’de yayınlanan bölümü yüzünden Çerkesler tarafından protesto edildi.

Başrollerini Tolgahan Sayışman ve Hazal Subaşı’nın canlandırdığı Bir Litre Gözyaşı, 6 Ekim’de yayınlanan bölümünde kullanılan Çerkeslere yönelik ifadeler sebebiyle protesto edildi.

Kuzey Kafkasya Platformu toplandı

Kanal D binası önünde toplanan Kuzey Kafkasya Platformu, bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Nezihe Kayaoğlu, şunları söyledi:

“Dizinin senaristini, yapımcısını ve Kanal D yönetimini, canlı yayında ortak bir basın açıklaması yaparak Çerkes kadınlarından, Çerkes halkından derhal özür dilemeye ve diziyi derhal yayından kaldırmaya çağırıyoruz”

Bunun sütü bozuk, tam bir çerkes

Bir Litre Gözyaşı dizisinin 6 Ekim’de yayınlanan bölümünde geçen, “Bunun sütü bozuk, tam bir Çerkes kızı” sözlerinin büyük yankı uyandırması üzerine konuşan grup üyesi, şöyle devam etti:

“Dizide, en başta hepimizi dünyaya getiren, yaşamımızın her alanında bizlere kol kanat geren annelerimiz olmak üzere ‘kadınlara’ hakaret edilmiştir.

‘Çerkes kadınlara’ ve Çerkes Kadınları üzerinden ‘tüm Kuzey Kafkasya halklarına’, ‘sütü bozuk, yanaşma, mercimeği fırına verdi’ gibi, en basit ifadeyle, saygısız, insan onur ve şerefini aşağılayıcı ve ırkçı hakaretler edilmiştir.

En hafif deyimiyle sorumsuzluk

Öncelikle Çerkes kadını kimliğine saldırı yapılmış, ağır hakaretlerle dolu sözde senaryo replikleri söylenmiştir. Tekrar yayınları, internet portalı ve uydu kanalları ile fütursuzca yayınlanmaya devam edilmiştir. Bu yayıncılığın adı; en hafif deyimle sorumsuzluktur ve bir etnik topluluğu inciterek onları kışkırtma amaçlı bir komplodur.

Çerkes halkına ağır hakaretler içeren, ırkçılık ve aşağılamalarla dolu nefret içerikli replikler için, devletimizin yargı kurumlarını ve RTÜK’ü bir kez daha göreve davet ediyoruz. Bizler, söz konusu dizinin senaristini, yapımcısını ve Kanal D yönetimini, canlı yayında ortak bir basın açıklaması yaparak Çerkes kadınlarından, Çerkes halkından derhal özür dilemeye ve diziyi derhal yayından kaldırmaya çağırıyoruz.”

Yapılan açıklamanın ardından Kanal D binası önüne siyah çelenk bırakan grup, sessizce dağıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler