Ana SayfaÜnlülerTuğçe Tayfur'un babası Ferdi Tayfur oyuncu olmasını, annesi Nejla Nazır şarkıcı olmasını...

İlgili Postlar

Tuğçe Tayfur’un babası Ferdi Tayfur oyuncu olmasını, annesi Nejla Nazır şarkıcı olmasını istedi

Ünlü şarkıcı Tuğçe Tayfur, babası Ferdi Tayfur ile olan ilişkisini anlattı. Tuğçe Tayfur, verdiği röportajda özel ve samimi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Tuğçe Tayfur’dan samimi açıklamalar

Usta sanatçı Ferdi Tayfur’un kendisi gibi şarkıcı olan kızı Tuğçe Tayfur, müzik kariyerinde hızla tırmanırken özel açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekti. Tuğçe Tayfur, OnurAkayMedya’ya özel bir röportaj verdi. Tayfur, röportajında müzik kariyerinden babası Ferdi Taydur ile olan ilişkisine kadar samimi açıklamalarda bulundu.

Tuğçe Tayfur Kimdir?

İşte Tuğçe Tayfur’un o röportajından önemli kısımlar:

Bana biraz “Joker” grubundan bahseder misiniz?

Üniversite yıllarında müzik yapmaya çalışırken kurduğum bir gruptu. Onlar solist arıyorlardı konuştuk, grubu kurduk. Birlikte bayağı belediye konserleri yaptık, tramvayda şarkılar söyledik. 4 sene falan çalıştık, sonra Amerika’ya gitmek zorunda kaldığım için ayrıldık.

İnsanın babasıyla aynı mesleği yapmasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Dezavantajı sadece senin yaptığın işlerin iyi olması gerekiyor, çünkü o iyi işler yapmış ve kötü işi yok. Dolayısıyla sen de yapacağın işlerde seçici olmalısın. En büyük avantajı da ondan müziği öğrendim.

Sanatkâr insanların çocukları olarak dünyaya gelmek nasıl bir şey?

Tehlikeli, çünkü hep göz önündesin. Ne kadar saklamaya çalışsalar da seni onların yapmış olduğu mesleği seçmesen de bir şekilde karşılaşıyorsun. Benim dönemimde babam ve annem biraz daha dikkatlilerdi ben daha uzak büyüdüm. Mesela Hülya Avşar’ın kızı Zehra, hiç bu meslekte değil ama kız küçüklüğünden beri göz önünde. Bir ara sigarayla yakalandı diye haber yaptılar size ne?! Annesi Hülya Avşar olmasa o kız hiç çekilmeyecek. O yüzden böyle dezavantajları tabii ki var. Gerçekten olmak istediğin karaktere bürünemiyorsun üzerinde hep bir sorumluluk oluyor.

İnsanın babasıyla klip çekmesi, rahat bir şey olmalı. Bu konuda beni onaylıyor musunuz?

Ne rahatı? Ferdi Tayfur’dan bahsediyorsun. (Gülüyor) Ferdi Tayfur’la klip çekiyorsun saatler kıyafetler, her şeyin dört dörtlük olmalı. Bayağı diken üstünde saat kaç niye bitmiyor bu klip diye sürekli sordum. (Kahkahalar Atıyor)

Babanızla olan ilişkinizi tarif eder misiniz?

Usta-çırak ilişkisi, en son yılbaşında beraber sahne yaptık ve kendimi tamamen çırak gibi hissettim. Onun odasında prova yaptık, sesim titriyordu kontrol edemiyorum, bana bakma başka tarafa bak dedim. (Gülüyor) Kızım dedi birazdan 500 tane insana şarkı söyleyeceksin.

Elif (Kaya) Hanım’la arkadaşlığınız nasıl gidiyor?

4 ya da 5 yıl oldu, biz onunla çok şeyler yaşadık. Selim (Çaldıran) Abi’nin stüdyosunda tanıştık. Bir programa katılmıştı ama o zaman çok samimi değildik. Kuşlardan böceklerden falan bahsediyordu yanıma oturdu sonra muhabbet açıldı neden kuş neden ağaç derken bayağı samimi olduk. Elektriğimiz tuttu. O terazi burcu ben balık burcuyum iki uçuk. Beraber besteler yaparız, evime gelir sabaha kadar şarkı söyleriz, eğleniriz ben ona giderim, Efe’yi veririm, çok yakınız yani kavga ederiz barışırız bayağı bacı kardeş ilişkisi.

İnsanlar sizi gördükleri zaman tepkileri ne oluyor?

Bir tane olayım var onu anlatmazsam ölürüm, meğer beni tanıyorlarmış. Ben makyajsız rahat rahat dışarı çıkıyorum falan… Bir gün Bülent (Seyhan) Abi’nin ofisine gideceğim. Kafeye oturdum çay söyledim kendime, derken bir tane adam geldi yanıma telefonunu uzattı, ben telefonunu aldım adamın elinden, adam bana bakıyor ben ona nasıl çekeyim falan diyorum adama yok dedi, Tuğçe Hanım ben sizinle fotoğraf çekinmek istiyorum he öyle mi pardon dedim. (Gülüyor) Meğer benimle fotoğraf çektirmek istiyormuş. Genelde biz babanızı çok seviyoruz hayranıyız onunla büyüdük, annenize bayılıyoruz sizin sesiniz de çok güzel gibi tepkiler veriyorlar.

Söz yazmak, vokal, solistlik, besteliyorsunuz da babanızın bütün genleri size geçmiş diyebilir miyiz?

Yok, hepsi geçmemiş bence ama gırtlak yapısı, beste yapma gibi özelliklerimin geçtiğine, genetiğe inanıyorum. Annemden de oyunculuğun geçtiğini düşünüyorum.

Nasıl bir annesinizdir?

Bilmem, Efe’ye sormak lazım.(Gülüyor) Ben severim çocuklarla oynamayı zaten Efe daha çok küçük olduğu için sabahtan akşama kadar oyun oynuyoruz. Onun kaydırağı var evde mesela ondan çok ben kayıyorum. (Gülüyor)

Anne ve babanızın anlattıklarından yola çıkarak siz nasıl bir çocukmuşsunuz?

Çok yaramazmışım. Ben sanatla uğraşan insanların çok normal olduklarını düşünmüyorum. Ben biliyorum mesela normal bir insan olmadığımı, bunu kabul ettim. (Gülüyor)

Daha önce müzik geçmişiniz olmasına rağmen “Babamın Şarkıları” albümüyle öne çıktınız değil mi?

Beyaz Show aslında benim hayatımı değiştirdi. Türkan Şoray’ın “Uzaklarda Arama” filmi için seslendirdiğim “Huzurum Kalmadı” şarkısını Beyaz’da söyleyince insanlarda şöyle bir algı oluştu: Tuğçe, babasının şarkılarını söylemeli. Sonra Bülent Abi’yle görüştük ve böyle bir projeye girdik. Güzel tepkiler de aldım. Genelde babamın hayranları onun şarkılarını başkasından duymayı pek istemez ama-ben aile kontenjanından yararlanarak-onlar da sevdi, beğendiler. Bu tamamen proje bir albümdü, proje albüm yapmayı seviyorum.

Babanızın şarkıları yerine sıfır şarkılardan oluşan bir albüm de yapabilirdiniz neden “Babamın Şarkıları”?

Yeni şarkı yaparsam genelde single single ilerlemeyi tercih ediyorum, çünkü yaptığın şarkılar çok çabuk tükeniyor ya ben ondan hoşlanmıyorum. O yüzden tek bir şarkıya 2-3 aylık bir zaman verip insanlara onları yaymak daha kolay oluyor. Albüm yaparsam belki o albümün içinde 4 tane şarkı var atıyorum 5 var, hepsi güzel ama bu şarkıları bir anda verip insanları diğer şarkılardan mahrum etmek istemiyorum. Teker teker dinlesinler, anlasınlar ve hissetsinler istiyorum.

Daha önce oyunculuk yapmak istediğinize dair açıklamalar yaptınız. Hiç teklif geldi mi?

Çok teklif geldi, oyunculuk yapmak istemiyorum aslında Suat (Basın-PR işlerine bakan ekip arkadaşı) istiyor. Nedense insanlar annemin yaptığı işle de gözükmemi istiyor. Mesela ben ilk müzik yapmak istediğimde babam direk bana dedi ki “sen kesinlikle oyuncu olmalısın” anneme gittim, annem “kesinlikle şarkı söylemelisin” dedi. Ee ne yapacağım siz karar verin o zaman. Bir de 11 yaşına kadar ben çok oyuncu olmak istiyordum. Babamın stüdyosuna girip ona vokal yaptıktan sonra kararımı tamamen değiştirdim. Senaryo yazıyorum, o senaryoyu hayata geçirmek istiyorum eğer geçirebilirsem onda oynamak isterim.

Bulunduğunuz konumdan memnun musunuz?

Her zaman, şükrederim. Ayrıca geldiğim bir yer de olduğunu düşünmüyorum. Gelmişlik çok zor bence kolay kolay olacak bir şey değil. Geleceğim bir yer olduğunu da düşünmüyorum. Benim baktığım pencere çok farklı. Öyle star olmak trend olmak ünlü olmak, bunlar benim için geçici şeyler ama besteni yapıp ve insanların senin kurduğun cümleleri alıp partnerine geçirmesi benim için paha biçilemez. Ben bunu yapmaya devam edeceğim.

Elif Hanım’la birlikte yazdığınız “Sevmesin Beni” şarkısı nasıl doğdu?

Şarkıyı ben bir senedir tutuyordum, “Babamın Şarkıları”na girdiğim dönemde yapmıştım. Ama sözlerinden pek emin değildim, Selim (Çaldıran) Abi’nin stüdyosunda oturuyorduk şarkıyı öyle okudum ben, Selim Abi sözlerinden emin değilim ne yapsak dedim, Elif de oturuyoruz burada gel yapalım, çıkaralım bir şeyler dedi, benim eski şarkılarımdan falan aldık, kırptık biçtik ve öyle bir şarkı çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler