Ana SayfaKimdirTuğçe Tayfur Kimdir?

İlgili Postlar

Tuğçe Tayfur Kimdir?

Necla Nazır ve Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe Tayfur, arabeskin güçlü sesi babasının şarkılarını yorumlamasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Sanatçı bir aileden gelen Tuğçe Tayfur’u yakından tanıyalım…

Tuğçe Tayfur Kimdir? Kaç Yaşında?

Necla Nazır ve Ferdi Tayfur’un kızı olan Tuğçe Tayfur, 18 Mart 1988 (30 yaşında) tarihinde İstanbul’da doğdu. İlköğretimini Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlköğretim Okulu’nda tamamlayan Tuğçe Tayfur, ortaöğretimini de İstek Vakfı Kemal Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini Yeditepe Üniversitesi İtalyanca Sanat ve Tasarım Bölümü’nden mezun olarak bitiren Tayfur, küçük yaşlardan itibaren başladığı müzik eğitimi ile piyano ve keman çalmaya başladı.

“Babasının Efsane Şarkılarını Yorumluyor”

Sempatik tavırları ve sesi ile izleyenleri kendisine hayran bırakan Tuğçe Tayfur, babasının şarkılarını yorumlamasıyla tanındı. 2003 yılında Ferdi Tayfur’un çıkardığı Durun Ayaklarım adlı albümünde Evde Yoktun şarkısının sözlerini yazdı ve bestesini yaptı. Öte yandan babası ile söz ve müziği ortak olan ”Ah Akşamlar” şarkıları ile Ferdi Tayfur’un 2004 yılındaki “Bir Demet Gül” albümündeki söz ve müziği Tuğçe Tayfur’a ait olan ait “Elim Kolum Bağlı” ve “Bekle Beni” adlı şarkıları ile Ferdi Tayfur’un 2006 yılındaki“Aşkın Cezası” albümündeki “Denedim Vallahi” adlı şarkısına vokal yaptı.

Tuğçe Tayfur, 2010 yılında arkadaşlarıyla kurduğu Joker adlı müzik grubunun solistliğini üstlendi.  Bir süre boyunca ABD’ye yaşadı ve kuzeninin arkadaşı olan Taner Şafak ile tanıştı. 2015 yılında pop şarkılar besteleyen Tuğçe Tayfur, ‘Kalp Dayanmaz’, ‘Köle Olup’, ‘Yok Olsam’ şarkılarının söz ve bestelerini hazırladı.

“Anne Olmak İstiyor”

Babası Ferdi Tayfur ile birlikte okuduğu Huzurum Kalmadı şarkısı ile büyük beğeni kazandı ve bu şarkıya klip de çekildi. 2012 yılında Tuğçe Tayfur ve Taner Şafak, ABD’de evlendi.Tuğçe kendisini babası Ferdi Tayfur ve annesi Necla Nazır’dan isteyen Gates ile ABD’de nikah masasına oturdu. Tuğçe “Taner’in annesi Kosovalı babası Amerika’da doğmuş aslen Niğde’li. 8 yıldır burada yaşıyorlar. Babası Amerikan askeri, subay. Orduya girince Şafak olan soyadını Gates olarak değiştirmiş. Taner ise hem okuyor hem de işletmecilik yapıyor. Ben de müziği bıraktım, en kısa zamanda anne olmayı istiyorum” dedi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler