Ana SayfaDizilerŞimdiki Aklım Olsa Dizisi Neden İptal Edildi?

İlgili Postlar

Şimdiki Aklım Olsa Dizisi Neden İptal Edildi?

Bir süredir hem sosyal medyanın, hem de magazin dünyasının gündeminde olan yeni Türk yapımı Netflix dizinin neden iptal edildiği hakkında pek çok dedikodu var. Başrollerinde Özge Özpirinççi ve Birkan Sokullu’nun yer aldığı “Şimdiki Aklım Olsa” dizisi neden iptal edildi? İşte o sorunun yanıtı;

Dizi Ret Edildi

Dizi hakkında yayılan iddialara göre çekim izinlerinin alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunuldu. Dizide bulunan bir eşcinsel karakter sebebiyle Bakanlık tarafından dizinin çekimlerine olumlu yanıt gelmedi. Eşcinsel karakterin dizinin ana karakteri olmadığı, yan karakterlerden bir tanesi olduğu ve küçük bir hikayeye sahip olduğu söyleniyor.

Netflix’in Yeni Türk Dizisi!

Netlix İptal Etti

Diziyle ilgili gelen daha önceki bilgilere göre ekibin ortak kararı ile eşcinsel karakter çıkarılmış ve bu sayede Bakanlık’tan çekim için izin alınmıştı. Netflix yetkilileri 14 Temmuz’da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile bir görüşme gerçekleştirdi ve bu görüşmenin ardından Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin iptal edilmesine karar verdi. İptal kararı ise çekim gününe 1 gün kala, 15 Temmuz günü oyunculara ve tüm ekibe bildirildi.

Şimdiki Aklım Olsa Dizisi Neden İptal Edildi?

Konuyla ilgili yabancı bir kaynakta yayımlanan bir habere göre Netflix yetkilileri senaryoyu değiştirip tekrar diziyi çekmek fikrine orijinal fikirden uzaklaşılacağı nedeniyle sıcak bakmadı ve diziyi iptal etti. Dizinin senaristi Ece Yörenç de yaptığı bir açıklama ile Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin eşcinsel karakter sebebiyle çekimlerine izin verilmediğini doğrulamıştı. İlk karara göre dizideki eşcinsel karakter çıkarılıp yeniden çekimlere başlanılacaktı fakat sonrasında Netflix karar değiştirdi. Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin senaristi Ece Yörenç ise konuyla ilgili hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirerek ve projenin ölmemesi, başka bir coğrafyada hayat bulması için uğraştıklarını belirtti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler