Ana SayfaÜnlülerSanat Dünyası Yasta: Özdemir Nutku Yaşamını Yitirdi!

İlgili Postlar

Sanat Dünyası Yasta: Özdemir Nutku Yaşamını Yitirdi!

Sanat dünyası yasta, Özdemir Nutku Yaşamını yitirdi. Sanat dünyasının en usta isimlerinden biri bugün hayata gözlerini yumdu. Hem bir oyuncu, hem de bir akademisyen olarak gençlere örnek olan usta isimin acı haberi sabah saatlerinde geldi. Özdemir Nutku’nun ölüm haberi İzmir’i göz yaşlarına boğdu.

Gençlerin Yüreğini Eğitti

Tiyatronun önde gelen isimlerinden olan Özdemir Nutku bir sözünde “Okulların amacı gençlerin aklını eğitmekse, tiyatronun amacı o gençlerin yüreklerini eğitmektir.” Demişti. Şayet o sözün doğruluğunu da kendi eğitmen kimliğiyle gözler önüne serdi. “9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı”nı kazanan her tiyatro öğrencisine önce  sahneyi hissetmeyi öğreten usta eğitmen hayata gözlerini yumdu.

Sonuna Kadar Sanatla Yaşadı

Ömrünü sanata adayan yegane isimlerden olan Özdemir Nutku, yaşamı el verdiğinde tiyatroya veda etmedi. Eğitmen kimliğiyle her zaman sanatın bir parçası olan Özdemir Nutku, araştırmaya ve öğretmeye devam ederek gençleri sanat konusunda her zaman destekledi ve önlerini açtı. Şimdi derslere giren hocaların birçoğunun hocası olan Özdemir Nutku, bugüne kadar birçok başarılı ismin eğitmenliğini yaptı.

Sanat Dünyası Yasta: Özdemir Nutku Yaşamını Yitirdi!

Yıllarını sanata ve sanatçı yetiştirmeye adayan Özdemir Nutku bu sabah İzmir’de hayata gözlerini yumdu. Bir süredir kalp yetmezliği nedeniyle İzmir’deki bir hastanede yoğun bakımda olan usta sanatçı verdiği yaşam savaşına 6.30 sıralarında yenik düştü. Özdemir Nutku’nun acı haberi başta ailesi ve öğrencileri olmak üzere tüm sanat dünyasını derin bir yasa boğdu. Özdemir Nutku’nun cenazesi 10 Kasım Pazar günü yapılacak.

Özdemir Nutku Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler