Ana SayfaÜnlülerSabıka Kaydı Olanlar Ekrana Çıkarılmasın!

İlgili Postlar

Sabıka Kaydı Olanlar Ekrana Çıkarılmasın!

Tv8 kanalında sevilerek izlenilen MasterChef yemek yarışmasıyla üne kavuşan Murat Özdemir, papağana işkence yaptığını kanıtlayan video yüzünden dün akşam gözaltına alınmıştı. Papağana işkence görüntüleriyle tepki toplayan Murat Özdemir, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Savcılık, Murat Özdemir’i akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmişti. Yaşananlar sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Milliyet Cadde Yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü yazısında MasterChef Murat Özdemir’in şok yaşatan olaylarını kaleme aldı. İşte Ali Eyüboğlu’nun yazısı…

Son Dakika! MasterChef Murat Özdemir Serbest Bırakıldı! Bakın Nereye Gönderildi?

Bizde hayvanlar hâlâ ‘can’ değil, ‘mal’ sayıldığı için onlara işkence yapanlar ve öldürenlere hapis cezası yok…

Bizde hayvanlar hâlâ ‘can’ değil, ‘mal’ sayıldığı için onlara işkence yapanlar ve öldürenlere hapis cezası yok. Oysa, “Sahipli veya sahipsiz hayvanlara işkence yapan ve öldürenler için 4.5 yıl, nesli yok olma tehlikesi altındakileri katledenler için yedi yıla kadar hapis” öngören tasarı kanunlaşsa, papağana işkence eden Murat Özdemir, şimdi hapisteydi.

Ekranlara çıkarılacak kişilerin adli sicil kayıtlarına da bakılmalı bundan böyle…

Ceza kanununun elini kolunu bağladığı Cumhuriyet Savcısı, toplumsal tepkiyi dikkate aldı ve akıl sağlığı sorunlu kişinin adli siciline bakıp onu 21 günlüğüne akıl hastanesine gönderdi. Çünkü ‘Yemekteyiz’ ve ‘MasterChef’ yarışmalarıyla ünlenen bu kişinin bir hayli kabarık adli sicili. ‘Uyuşturucu kullanmak, mala zarar vermek, tehdit ve aile içi şiddet’ gibi suçlardan beş kaydı bulunan ve ‘denetimli serbestlik’ten yararlanan birinin ne işi var ekranlarda? Özdemir’in, papağanına “Acun baba de lan” diye işkence etmesine gösterdiği gerekçe, ‘MasterChef’ten haksız yere elenmesi’ olduğuna göre, demek ki ekranlara çıkarılacak kişilerin adli sicil kayıtlarına da bakılmalı bundan böyle.

MasterChef Murat Özdemir Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler