Ana SayfaÜnlülerRTÜK'ten Yemekteyiz Yarışmasına Para Cezası Geldi!

İlgili Postlar

RTÜK’ten Yemekteyiz Yarışmasına Para Cezası Geldi!

RTÜK’ten Yemekteyiz yarışmasına Pera cezası geldi! Tv8 kanalında hafta içi her gün ekrana gelen Yemekteyiz programı, sık sık yarışmacıların dikkat çeken tavırları ile gündem oluyor. Her hafta 5 farklı yarışmacı ile ekrana gelen yarışma, bu sefer RTÜK engeline takıldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, hangi sebepten dolayı Yemekteyiz yarışmasına para cezası verdi? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Yemekteyiz Yarışmasının Bu Hafta Yarışmacıları Kimler?

RTÜK’ten Yemekteyiz yarışmasına Pera cezası geldi!

RTÜK’ten Yemekteyiz yarışmasına Pera cezası geldi! Tv8 kanalının hafta içi her akşam sevilen oyuncu Onur Büyüktopçu’nun başarılı sunumuyla ekrana gelen yarışma programı Yemekteyiz, yine RTÜK engeline takıldı.

Her hafta 5 farklı yarışmacının katıldığı ve kendi gününde misafirlerini ağırladığı yarışma, sık sık konukların tepki çeken tavırlarıyla gündem oluyor.

Genç yarışmacının, diğer yarışmacılara terbiye ve saygı sınırlarını aştığı tesbit edildi
Genç yarışmacının, diğer yarışmacılara terbiye ve saygı sınırlarını aştığı tesbit edildi

Yemekteyiz’den İhraç Edilen Soner Pakdemir’den Açıklama Geldi!

İzleyiciler, daha önce de RTÜK’e şikayette bulunmuştu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Yemekteyiz programı yüzünden TV8’e idari para cezası verilmesini kararlaştırırken; programda çocuk gelişimine uygun olmayan ve şiddet içeren davranışların ekrana getirildiğini öne sürdü.

Yapılan şikayetler üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun dün gerçekleştirilen toplantısında gündüz kuşağında yayınlanan programlar, yarışmalar ve diziler ele alındı.

Yapılan toplantıda Yemekteyiz programı, çocuk gelişimine uygun olmayan davranışlar tespit edilmesi yüzünden kanalı TV8 ‘e ceza getirdi.

Yarışmacının, diğer yarışmacılara terbiye ve saygı sınırlarını aştığı tesbit edildi

Kanala ceza gelmesine sebep olan olay ise; genç bir yarışmacının sinirlenmesini gerektirecek bir durum olmadığı halde diğer yarışmacılara karşı terbiye ve saygı sınırlarını aşan tavırlar sergilemesi oldu. Yaşanan tartışma esnasında hırsla parmağını sallayan genç yarışmacı, bıçak ve eliyle masaya şiddetle vurduğu ve mutfakta eşyaları fırlattığı için programın ceza almasına sebep oldu.

Şiddet içerikli davranışların kesilmeden ekrana getirilmesinin tespit edilmesi üzerine, ilgili yasanın şu hükmünden TV8 cezalandırıldı:

“Radyo ve televizyon hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izlenebileceği zaman diliminde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz.”

TV 8 kanalı Yemekteyiz programının yasa hükmünü ihlalinden dolayı, idari para cezası aldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler