Ana SayfaKültür ve SanatPelin Batu Yeni Kitabı İçin Workinton'da

İlgili Postlar

Pelin Batu Yeni Kitabı İçin Workinton’da

Pelin Batu Yeni Kitabı İçin Workinton’da bulundu! “Hayatın Seyrini Değiştiren Kadınlar” kitabının söyleşisi için, Workinton Pelin Batu’yu ağırladı.

Pelin Batu Kimdir?

Levent’de düzenlenen etkinlikte Pelin Batu, kitabında bulunan 30 farklı kadını anlatıyor bu sırada Türk kadınının güç timsali olan Kara Fatma ve Mihri Hatun gibi örneklerini de hikayelerinde bahsetti. Pelin Batu kadına güç ve cesaret veren korkusuz kadınların biyografilerini ele aldı.

“Tarih kaynaklarına meydan okuyan yeni bir sosyal tarih anlayışı getirdi!”

Pelin Batu yeni kitabı için ataerkil tarih anlayışına tepki olarak ortaya çıktığını belirten Pelin Batu, binlerce yıl boyunca görmezden gelinen kadınları tekrar ortaya çıkaran yeni tarihçilerin taze bir metodolojiyle resimdeki boşlukları doldurmaları gerektiğini belirtti. Bu revizyonist tarih, geçmiş zamanlarda yazılan tarih kaynaklarına meydan okuyan yeni bir sosyal tarih anlayışı getirdi.

Yeni kitabın konuşması esnasında dinleyicilerin sorularını alan Pelin Batu’nun fotoğraflarını, çektiği fotoğraflarla adından sıkça söz ettiren fotoğrafçı Pelin Topaloğlu çekti.

Pelin Batu Hayatın Seyrini Değiştiren Kadınlar
Pelin Batu Hayatın Seyrini Değiştiren Kadınlar

 

Pelin Batu yaptığı konuşmada “Kadın tarihi burada başlamaz elbet, başlangıçtan beri vardır, ama görünmez kadınlar bundan böyle sayfalarda yeniden hayat bulacaktır.”  şeklinde konuşurken devamında “Kadın doğulmaz, kadın olunur” diyen Simone de Beauvoir gibi “Müthiş kadınlar, ikinci cinsiyet olmayı reddetmiştir ve işte bu kitap böyle bir ruhun meyvesidir.” şeklinde konuşarak kitabının özetini geçti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler