Ana SayfaKimdirPelin Batu Kimdir?

İlgili Postlar

Pelin Batu Kimdir?

Pek çok başarılı sinema filminde rol almış olan Türk oyuncu Pelin Batu Kimdir? Pelin Batu Nerede Doğdu? Pelin Batu Aslen Nereli? Pelin Batu Hangi Burç? Pelin Batu’nun Rol Aldığı Filmler Hangileri? Pelin Batu’nun Kitapları Hangileri? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Pelin Batu Nerede Doğdu? Pelin Batu Aslen Nereli? Pelin Batu Hangi Burç?

Pelin Batu, 27 Aralık 1978 tarihinde, Ankara’da dünyaya gelmiştir. Pelin Batu Aslen Ankaralıdır. Pelin Batu Oğlak Burcudur.

Pelin Batu Kimdir?

Pelin Batu Anne tarafından Arnavut kökenli olan Batu’nun babası, eski milletvekillerinden olan emekli büyükelçi İnal Batu’dur. Babasının büyükelçilik görevi nedeniyle çocukluğu ABD, Fransa ve Pakistan’ın da bulunduğu pek çok ülkede geçmiştir. Liseyi New York, ABD’de bulunan Marymont Okulu’nda bitirdi ve ardından Mannes Müzik Koleji’nde tiyatro ve müzik eğitimi aldı. Pelin Batu’nun üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde tamamlamıştır.

1999 yılında vizyona giren Harem Suare adlı sinema filminde canlandırdığı Cariye Nevres karakteri ile sinemaya atılan Pelin Batu, başarılı oyunculuğu ile dikkat çekmiştir. Aynı yıl vizyona giren Akşam Güneşi ve Hayal Kurma Oyunları filmin kadrosunda yer aldı. Pelin Batu’nun sinema kariyerindeki en önemli rollerden birisi ise 2000 tarihinde vizyona giren, yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı ve başrollerini Kadir İnanır ile Müjde Ar’la paylaştığı Komser Şekspir olmuştur…

Pelin Batu, Milliyet gazetesinde “Revnak” adını verdiği bir köşede köşe yazarlığı yaptı. Pelin Batu, Artı Bir kanalında “Alternatif-siz” programını hazırladı ve sundu. Pelin Batu, Ghost Sonata adlı oyundaki başarılı performansı ile En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Pelin Batu halen Habertürk kanalında yayınlanmakta olan Tarihin Arka Odası adlı popüler tarih programını Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu ile beraber sunmaktadır.

Pelin Batu’nun Rol Aldığı Filmler:

Harem Suare

Hayal Kurma Oyunları

Komser Şekspir

Şellale

O Şimdi Asker

İçerideki

Bakış

Karanlıkta Makyaj

Pars: Kiraz Operasyonu

Bayrampaşa: Ben Fazla Kalamayacağım

Hicran Sokağı

Yağmurdan Sonra

Kanımdaki Barut

Kayıp Armağan

Masum Kadınlar

Mandalina Kabukları

Zor Yılların Kayıp Çocukları

Şipşak Anadolu

Bir Don Juan Öldürmek

Pelin Batu’nun Kitapları:

Cam

Yahudilik Tarihi

Rüzgarlar Kitabı

Resim Defteri

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler