Ana SayfaÜnlülerMustafa Erdoğan'a Tahliye Şoku!

İlgili Postlar

Mustafa Erdoğan’a Tahliye Şoku!

Mustafa Erdoğan’a tahliye şoku! Anadolu danslarını çağdaş dans figürleri ile birleştiren ve ülkemizde olduğu kadar tüm dünyada da büyük bir ilgiyle takip edilen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, tahliye şoku yaşadı. Dans topluluğunun 2008 yılından beri gösteri alanı olarak kullandığı Antalya Aspendos Arena’dan çıkması için alınan tahliye kararı ile ilgili Mustafa Erdoğan neler söyledi? Arazi sahibi neden tahliye başvurusunda bulundu. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Mustafa Erdoğan, Erhan Çelik için “Çocuklarımın babasını zor tutuyorum” diyen Gülben Ergen’i yalanladı!

Mustafa Erdoğan’a tahliye şoku!

Mustafa Erdoğan’a tahliye şoku! Bugüne kadar ülkemizde ve dünyada yaptıkları dans gösterileriyle dünyanın sayılı dans topluluklarının arasında yer alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, yaşadığı tahliye şoku ile gündeme geldi.

2008 yılından beri Anadolu Ateşi’nin gösteri alanı olarak kullandığı Antalya Aspendos Arena; Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Yılmaz Erdoğan ile arazi sahibini karşı karşıya getirdi.

Gösteri merkezinin de içinde bulunduğu 25 dönümlük arazinin sahibi olan Hüseyin Avni Akyol’un başvurması üzerine açılan tahliye davasına karşılık Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’da kira tespiti davası açtı.

Anadolu Ateşi, 2008 yılından beri Antalya Aspendos Arena'yı gösteri merkezi olarak kullanıyor.
Anadolu Ateşi, 2008 yılından beri Antalya Aspendos Arena’yı gösteri merkezi olarak kullanıyor.

Mustafa Erdoğan’ın Yeni Projesi: Dans Romanlarla Buluşuyor

Şu an için tahliye söz konusu değil!

Açılan tahliye davası hakkında süreci açıklayan Mustafa Erdoğan’ın avukatı İlkser Akbulut, şunları söyledi:

“Bizden çok yüksek bir kira bedeli talep edildi. O tiyatroyu Anadolu Ateşi yaptırdı. Şu an o tiyatroyu taşımaya kalksanız birkaç milyon, yeniden inşa ettirseniz 10 milyonlar harcamanız gerekir. Buna rağmen karşı taraf tahliye istedi. Biz ise kira bedelinin tespitini istedik. Yani aynı dava içinde karşı dava açtık. Zaten mülk sahibine de son iki yılda 50’şer bin TL ödeme yapmıştık. Araştırmamızda bölgedeki 20 dönümlük arazinin 120 bin TL’ye mülkiyetinin satıldığını tespit ettik. Ama onlar bizden yıllık 150 bin TL, 5 yıllık 750 bin TL istiyor. İsim büyük diye büyük bir kira bedeli talep ediyorlar. Şu an için tahliye söz konusu değil.”

Kendisinin açtığı tahliye davası ile ilgili konuşan arazi sahibi Hüseyin Avni Aykol ise kiracısı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun 10 yılı doldurduğunu ve geniş kapsamlı açıklamayı dava tamamlandıktan sonra yapacağını ifade etti.

Uzun süredir birtakım anlaşmazlıklar olduğunu biliyorum!

Arazinin bağlı bulunduğu Serik ilçesi Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise süreci yakından takip ettiklerini ifade ederek, şu açıklamayı yaptı:

“Uzun süredir taraflar arasında birtakım anlaşmazlıklar olduğunu biliyorum. Görüştüler ama süreç aşılamadı. Bizim sürece herhangi bir müdahalemiz söz konusu değil. Tahliye kararı çıkarsa o zaman gerekli işlemler kamu kurumları tarafından yürütülecek.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler