Ana SayfaKimdirMurat Han Kimdir?

İlgili Postlar

Murat Han Kimdir?

Ekranların sevilen yakışıklı oyuncusu dizilerin aranılan yüzü Murat Han Kimdir? Oyuncu hakkında bilinen  bilinmeyen her şey Murat Han Kimdir? haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Murat Han Aslen nereli? Murat Han şuan kaç yaşında? Murat Han hangi burç?

Ünlü ve ekranların sevilen oyuncusu Murat Han aslen Ankaralıdır oyuncu şuan 43 yaşında ve boğa burcudur.

Murat Han Kimdir?

Ünlü ve ekranların sevilen oyuncusu Murat Han 1 Mayıs 1975 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Babası  Feyzullah bey ve Annesi Temam Hanımın iki kız çocuğundan sonra dünyaya gelen çekici oyuncu Ankara Mimar Kemal lisesini  tamamlayıp mezun olmuştur. Lise eğitiminde Tiyatro bölümünde Yunus Emre oyunu ve William Shakespeare ait olan Beğendiğiniz gibi isimli oyunda role sahip olup kendini oyunculukta pekiştirmiştir.

Murat Han Evlat Kokusu’yla Ekranlara geliyor!

Sevilen  oyuncu ekranların karşısında her zaman izleyicileri kendisine bağlamayı başarmış ve başarısını her daim gösterme şansına da sahip olmuştur. Murat Han Ankara Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden birincilikle mezun olmuştur. Daha sonrasında yetenekli oyuncu 1988 senesinde  Amerika’da Los Angeles’ta Stella Adler oyunculuk akademisinde eğitim almıştır. Okurken aynı zamanda akşamları pizza dağıtımında çalışarak ve farklı iş dallarına da yönelerek  eğtim masraflarının bir kısmını  karşılamıştır. Yorucu ve çetin bir hayat karşısında mücadele veren yakışıklı oyuncu her zaman mücadelelerinde başarılarıyla ön planda kazanmıştır. Azmi ve çalışmalarının meyvesini üç yıl sonucunda okulunu derece  ile tamamlayarak Ülkesi Türkiye’ye dönüş yapmıştır.

Murat Han Kariyer Hayatı

Ülkemize dönüş yaptıktan sonra askerliğini yapmış aynı zamanda Amerika’ya gitmek için başvuru yaptığı GreenCard çıkartarak Amerika’ya tekrar dönüş yapmıştır Dönüşü  sonrasında ise Stella Adler Tiyatrosunda gösterime çıkan Fareler ve İnsanlar oyununda Lenyy karakterini canlandırmıştır. Sevilen oyuncu daha sonrasında farklı oyunlar ve birkaç sinema filminde Esrarengiz kötü adam gibi rolleri de üstlenmiştir. O senelerde kısa bir evlilik hayatı olmuştur.  Murat Han ülkemizde ilk film çekimlerini 2007 senesinde Zülfü Livaneli romanından Sırrı Süreyya Önder tarafından uyarlanan yönetmeni, yapımcısı, senaristi Abdullah Oğuz olan Mutluluk sinema filminde Özgü Namal, Talat Bulut, Lale Mansur ile beraber rollerini üstlenmişlerdir.

Ekranlara Geri Dönüyor!

Ünlü oyuncu Murat Han, ekrana dönüyor. Bir süredir yaşadığı Amerika’dan dönen ödüllü oyuncu FOX’un senaryosunu Süleyman Çobanoğlu’nun yazdığı ‘Savaşçı’ dizisinin 3. sezon oyuncu ekranlara geri dönüyor.Son olarak Barış Kılıç ve Hande Soral ile ‘Evlat Kokusu’ adlı dizide rol alan Han, Limon Film imzalı ‘Savaşçı’da ‘Rus Karon’ karakterine hayat verecek.

Sektöre hızlı bir dönüş yapan ünlü oyuncu aynı zamanda Mahsun Kırmızıgül’ün Foça’da çektiği ‘Mucize 2 Aşk’ filminin de ekibinde yer alıyor.

Murat Han Ödülleri :

2007 – 44. Altın Portakal Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu – Mutluluk filmindeki rolü ile

Murat Han Filmleri ve Dizileri 

  • 2007 – Mutluluk (sinema)
  • 2007 – 2008 – Vazgeç Gönlüm (TV Dizisi)
  • 2008 – Vicdan (sinema)
  • 2009 – 2010 – Ömre Bedel (TV Dizisi)
  • 2009 – Hesaplaşma (TV Dizisi)
  • 2010 – Kardelen (sinema)
  • 2011 – Sensiz Olmaz (TV Dizisi)
  • 2011 – Karadedeler Olayı (sinema)
  • 2012 – Eve Düşen Yıldırım (TV Dizisi)
  • 2012 – Beyond the Trophy (sinema)
  • 2013-2014 – Sana Bir Sır Vereceğim (TV Dizisi)
  • 2014 – Hatasız Kul Olmaz (TV Dizisi)
  • 2018- Savaşçı
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler