Ana SayfaÜnlülerMetin Akpınar ve Müjdat Gezen'in İfadeleri Ortaya Çıktı!

İlgili Postlar

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in İfadeleri Ortaya Çıktı!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, savcılıktaki ifadelerinde ‘Sözlerimiz çarpıtıldı.’ dedi.

Katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen sabah saatlerinde polis ekipleri eşliğinde Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesine getirildi. Savcıya ifade veren iki sanatçının ifadesinde “Sözlerimiz çarpıtıldı. Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı” dediği ortaya çıktı. İkili, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar İfadeye Gittiler!

“Suçlamaları kabul etmiyoruz!’

Anadolu Adliyesi’nde savcının karşısına çıkan Akpınar ve Gezen, ifadelerinde “Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz” dedi. Gezen ifadesinde “Cumhurbaşkanı’na hakaret etme kastım yok. Ben oyuncuyum sahnede de aynı cümleleri kullanıyorum Mizahi eleştiri yaptım.” diye konuştu.

Savcı, Akpınar ve Gezen’in ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Ancak savcı, Akpınar ve Gezen’in ‘adli kontrol’ hükümleri uygulamasına tabi tutulmaları istemiyle mahkemeye sevk etti.

Müjdat Gezen Kimdir?

Metin Akpınar Kimdir?

3 Ayrı suçtan haklarında soruşturma başlatıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın ‘darbe çağrısı’ yaptıklarını ileri sürdü. Erdoğan’ın sözlerinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezen ve Akpınar hakkında önceki gün ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıkmıştı.

Akpınar, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir, ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Gezen şu ifadelere kullanmıştı;

Gezen de programda “Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil” ifadelerini kullanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler