Ana SayfaKimdirMüjdat Gezen Kimdir?

İlgili Postlar

Müjdat Gezen Kimdir?

Türkiye’nin yetiştirdiği önemli sinema ve tiyatro oyuncularından birisi olan Müjdat Gezen, özellikle son dönemlerde siyasi olarak daha fazla gündemde yer alması nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyor.
Bugün Doğan Ünlüler

Müjdat Gezen Kimdir, Kaç Yılında Doğdu?

9 Ekim 943 yılında doğan ve doğma büyüme İstanbullu olan sanatçı, küçük yaşlardan itibaren tiyatroya özel bir ilgi duydu. İlk oyununu ilkokul yıldırımda oynayan Müjdat Gezen, 1953 yılında Küçük Çiftçiler farklı tiyatro oyununda yer aldı. Müjdat Gezen, bu oyun sonrasında daha farklı oyunlar da yer alabilmek adına da önemli bir istek elde etti. Küçük yaştan itibaren sanata özel bir ilgi duyan usta oyuncu, küçük olmasına rağmen edebiyat alanında yazdığı şiirleriyle dikkat çekmeyi başardı.

Farklı dergilerde ve yerlerde yayınlanan şiirleri ile kısa süre içerisinde fark edilen Müjdat Gezen, eğitim hayatı boyunca daha çok sanata yönelik yaptığı çalışmalar ile kendini bu alana yöneltti. 50 yılı aşan sanat hayatı boyunca çok farklı sinema filmlerinde, tiyatro oyunlarında, radyoda ve televizyon dizilerinde yer alan Müjdat Gezen, aynı zamanda 38 farklı kitabı kaleme aldı. Sanatsal yönü her zaman daha ağır basan ünlü usta, şu anda yine dizi ve sinema filmlerinde yer almaya devam ediyor. Özellikle Show TV’de yayınlanan Cennet Mahallesi adlı diziyle unutulmaz bir karakteri hayatımıza katan oyuncu, 2017 yılında yeniden aynı karakterle izleyenlerin karşısına geçti. Yenilenen versiyonda da benzer bir şekilde performans sergileyen usta oyuncu, uzun bir aranın ardından televizyon projesinde yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler