Ana SayfaÜnlülerMüjdat Gezen ve Metin Akpınar İfadeye Gittiler!

İlgili Postlar

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar İfadeye Gittiler!

Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, ifade vermek için polis eşliğinde adliyeye götürüldü.

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Müjdat Gezen, polis arabasına binmeyi kabul etmeyerek kendi aracıyla adliyeye gitti.

Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Müjdat Gezen, İstanbul Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde Polis geldi. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen, Anadolu Adalet Sarayı’na kendi aracılıyla gitti.

Kameraya el salladı…

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programındaki açıklamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Müjdat Gezen, ifade için savcılığa çağrıldı. Kendini almaya gelen polis ekibinin aracına binmeyi kabul etmeyen usta sanatçı, kendi arabasıyla adliyeye gitti. Gezen, kendisini çeken kameralara el salladı.

Müjdat Gezen Kimdir?

Gezen ifade vermeye giderken şunları söyledi;

Adliyeye götürüldüğü esnada Odatv’ye konuşan Müjdat Gezen “Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan’a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum” dedi.

Halk TV’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılmıştı. ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Metin Akpınar, İstanbul’daki evinden alınarak Polis eşliğinde adliyeye götürüldü. Akpınar’ın götürüldüğü sıralarda Müjdat Gezen’in de adliyeye götürüldüğü öğrenildi.

Metin Akpınar Kimdir?

Akpınar ifade vermeye giderken şunları söyledi;

Metin Akpınar’ın İstanbul Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, “Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi. Metin Akpınar, sivil aracına bindirilerek Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Akpınar, ifade işlemleri için savcılığın bulunduğu bölüme geçti.

Savcılıktan açıklama!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Erdoğan şunları söylemişti;

Sanatçı Akpınar’ın Halk TV’de yayımlanan Halk Arenası programında söylediği bazı sözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çekmişti. Erdoğan bugün “Beni ipe götüreceklermiş, bunu sanatçı müsveddeleri yapacakmış, senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götürecekmiş, senin haddine mi? Biz şahadete inanmış insanlarımız: Biz bunların bedelini ödemeye hazırız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler” demişti.

Akpınar, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri bir rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir, ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Gezen şu ifadelere kullanmıştı;

Gezen de programda “Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil” ifadelerini kullanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler