Ana SayfaÜnlülerMehmet Şef'ten Çarpıcı Açıklamalar

İlgili Postlar

Mehmet Şef’ten Çarpıcı Açıklamalar

Masterchef yarışması ile ekranlarda görmeye başladığımız Mehmet şef’ten çarpıcı açıklamalar. Mehmet şef olarak tanıdığımız Mehmet Yalçınkaya Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Verdiği röportajda daha önce hiç bir yerde duyulmayan açıklamalar yaptı.

Mehmet Yalçınkaya kimdir?

Armağan Çağlayan ile Görüştüm

Masterchef’te yaptığı jüri üyeliği ile daha geniş bir kitle tarafından tanınan fakat yemek yapma işine yıllarını vermiş usta şef verdiği röprtajda çok samimi açıklamalarda bulundu. Kendisine sorulan “Masterchef’te jüri üyeliğini kabul ederken bugünü hayal ettiniz mi? ” sorusuna Mehmet şef;

“Evet ettim. Acun beye de söyledim. Belki bundan 8-10 yıl önce kendisiyle karşılaştığımda dünyada böyle bir format olduğunu çok izlendiğini söylemiştim. Geçen yıl bunu teyit ettik. Acun bey doğru söylüyorsun dedi. Masterchef gibi birkaç program için birkaç yapımcıya gittim. Bir tanesi de Armağan Çağlayan. Yıllar önce Gültepe’deki ofislerine gittim. Bizim böyle bir yarışma yapmamız gerekiyor dedim. Armağan bey bana biz prime time iş yapıyoruz, böyle bir formatın tutup tutmayacağını bilmiyorum dedi. Böyle bir şey idealim de vardı. Bu yarışmanın muadilleri diğer ülkelerde çok izleniyor. Böyle bir programın yapılması için 8-10 yıl önce harekete geçmiştim. Benim için sürpriz olmadı.”

Masterchef Mehmet Yalçınkaya’ya Tepkiler Devam Ediyor..

Unutamadığım Yarışmacı Yasin

Mehmet Şef’e yöneltilen “Masterchef’te unutamadığınız yarışmacı ve yemek nedir?” sorusuna şef;

“Masterchef’te benim unutamadığım yarışmacı ve yemek geçen yılda gerçekleşti. Yasin diye bir çocuk aldık biz ve acayip eleştirildik Yasin’i aldığımız için. Yasin’in hareketlerinden dolayı. Bu çocuk bizden aldığı masterclasslar ve arkadaşlarını takip etmesiyle bizi şaşırtacak seviyeye geldi. Aklımda kalan yarışmacı Yasin çünkü onun bir hikayesi var. Aklımda kalan yemek ise ördek. Geçen yıl son üçe kalacağını düşündüğüm yarışmacı Suna’nın ördek göğsünü ikiye keserek pişirmesiydi. O yemeği pişirmesi sonu oldu” dedi

“Disiplinli olmak sert olmak mı sizce” sorusuna Mehmet Şef;

Bu bir mizaç meselesi. Ben hayatım boyunca zor menüler yapan bir şef oldum. Temeli öğrendikten sonra bir özgünlük ve farklılık adına yeni menüler yaptım. Bu menüleri anlatmak için hep bir zamana bir de disipline ihtiyacım oldu. Bilinen şeyleri yapmadığım için zorlandığım için yanımdakini de zorlamak zorunda kaldım. Mutfakta demokrasi yoktur mutfakta demokrasi kurmaya çalışırsanız iyi bir servis alamazsınız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler