Ana SayfaKimdirMasterChef Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

İlgili Postlar

MasterChef Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında jüri üyeliği aynı zamanda program sunuculuğu yapan MasterChef Mehmet Yalçınkaya Kimdir? Bolulu usta şef hakkında merak edilen her şey MasterChef Mehmet Yalçınkaya Kimdir? haberimizde..


Bugün Doğan Ünlüler

Mehmet Yalçınkaya Aslen Nereli? Mehmet Yalçınkaya Şuan Kaç Yaşında? Mehmet Yalçınkaya Hangi Burç?

Aslen Bolulu olan Mehmet Yalçınkaya şuan 44 yaşında olup Oğlak burcudur.

MasterChef Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Aslen Bolulu olan Mehmet Yalçınkaya 01.01.1974 tarihinde Boluda dünyaya gelmiştir. 1988 yılında orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin en iyi tesislerinde görev almıştır.

2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim alan Mehmet Yalçınkayanın 2005 yılında Amerika’ nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı. Mehmet Yalçınkaya, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir düzenlenen 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü olmaya hak kazandı.

Mehmet Yalçınkaya kimdir ile ilgili görsel sonucu

Masterchef Türkiye 2018 Yarışmasının Birincisi  

Türk mutfağı üzerine bir çok fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazanan Mehmet Yalçınkaya halen uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir.

Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye’ de ilk uygulayan cheflerden biridir. Yalçınkaya, 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak Banquet servislerinde minimalist ve butik bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştirdi.

Mehmet Yalçınkaya kimdir ile ilgili görsel sonucu

2008 yılında, EUROTURKCHEFS CULINARY TEAM adlı takımı kurarak Uluslararası yarışmalarda yarışan takımın kaptanlığını yaptı.

Özel bir istekle 2009 yılında Katar Başbakanlığı Konutları ve özel yatla( Al Mırgab) dünya turuna cıktı Burada yaptığı çalışmalarda 1 Mıchelın yıldızlı Chef olan Fransız Carlos Marshal ile Katar Başbakanlığı bünyesindeki konutlarda İtalya, Fransa da çalışmalarda bulundu.

Mehmet Yalçınkaya kimdir ile ilgili görsel sonucu

Heds Grup /Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde 2010 yılında gastronomi workshopları gerçekleştirmiş yanı sıra Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı dahil olmak üzere bir çok İnternationel organizasyonun gala yemeklerini verdi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak 2012 yılında Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. Mehmet Yalçınkaya hakkında 2013 yılında Al monitör yazarı Californiya Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından Inno Turkısh Cusine adlı makale yayınlandı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler