Ana SayfaKültür ve SanatMüzikMehmet Erdem "Neden Böyleyiz" Adlı Bomba Bir Albümle Karşımızda!

İlgili Postlar

Mehmet Erdem “Neden Böyleyiz” Adlı Bomba Bir Albümle Karşımızda!

Mehmet Erdem “Neden Böyleyiz” adlı son albümüyle, 16 Mart Cuma günü, tüm müzik marketlerde dinleyicilerle buluştu. Ünlü şarkıcı Erdem; yeni besteler, sürpriz düet ve coverlardan oluşan 4. albümü “Neden Böyleyiz” ile müzik piyasalarındaki yerini almış bulunuyor.

Mehmet Erdem Neden Böyleyiz Adlı Bomba Bir Albümle Karşımızda!

Mehmet Erdem; müzik dünyasında kendine özgü tarzı, yorumu ve buğulu sesiyle dikkat çeken bir isim. 2012 yılında, “Herkes Aynı Hayatta” adlı ilk albümüyle karşımıza çıkan şarkıcı; en son 2015 yılında, üçüncü stüdyo albümü olan “Hepsi Benim Yüzümden” ile sesini duyurmuştu. Erdem; 4. stüdyo albümü “Neden Böyleyiz”ile yeniden aramızda…

Mehmet Erdem kimdir?

“Neden Böyleyiz” ile Her Telden Mehmet Erdem…

Şarkıcı Erdem, geçtiğimiz günlerde çıkan sürpriz dolu yeni albümüyle, deyim yerindeyse her telden söyledi… On şarkıdan oluşan “Neden Böyleyiz” albümü; birbirinden iddialı 3 yeni şarkının yanı sıra her müzik türünden cover şarkılar ve düetlerle sentezleniyor. Birbirinden başarılı birçok isimle çalışan Mehmet Erdem, bu hafta yeni şarkılarını ve farklı bir soluk getirdiği coverlarını müzikseverlerin beğenisine sunmuş bulunuyor.

Mehmet Erdem Neden Böyleyiz Adlı Bomba Bir Albümle Karşımızda!

Albümünde Hangi Cover Şarkılar Var?

Mehmet Erdem, 6 adet cover bulunan yeni albümünün ilk çıkışını, daha önce ‘Çamur’ grubunun yorumladığı ‘Hara’ şarkısı ile yaptı.

Ahmet Kaya’ geleneğini, son albümünde de bozmayan şarkıcı; usta sanatçı Kaya’nın “Söyle” adlı özel şarkısına, büyülü yorumuyla yeniden hayat verdi.

Albümde; 90’lı yıllara da kısa bir yolculuk yapan Erdem, o yılların en iyi slov çalışmaları olan “Duymak İstiyorum”, “Affetmedim Kendimi” ve “Böyle Ayrılık Olmaz” şarkılarına yer verdi. Söz-müzik ve yorumu ‘Cemali’ye ait olan “Duymak İstiyorum” şarkısı, yeniden Mehmet Erdem ve Cemali’nin eşsiz düetiyle karşımızda…Yine, o yıllarda; ‘Taner’in yorumuyla, sözleri Zeynep Talu Kurşuncu’ya, müziği ise Garo Mafyan’a ait olan “Affetmedim Kendimi” şarkısı, Mehmet Erdem yorumuyla dinleyicilerle buluşuyor. 90’ların bir diğer hiti olan ve söz-müziği Adnan Ergil’in imzasını taşıyan “Böyle Ayrılık Olmaz” şarkısı ise o yıllarda; Nilüfer, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Cengiz Kurtoğlu gibi birçok usta isim tarafından seslendirilmişti. Son yıllarda ise “Kolpa” tarafından yorumlanan parça; bu yıl, Rubato’nun düzenlemesi ve Mehmet Erdem-Rubato düetiyle karşımızda olacak.

Albümde, bir diğer cover çalışması olarak Sufi Nefeslerinden olan “Ateş-i Aşka” adlı eser yer alıyor. Sözleri, Seyyid Nesimi’ye ait olan anonim eser, Mehmet Erdem’in aranjesi ve yorumuyla, diğer cover şarkılar arasındaki farkını gösteriyor…

Mehmet Erdem Neden Böyleyiz Adlı Bomba Bir Albümle Karşımızda!

Albümündeki Yeni Besteler Neler?

Özel bir dinleyici kitlesi olan Mehmet Erdem; son albümündeki düetler ve cover şarkıların yanı sıra, yeni bestelenmiş şarkılarıyla da oldukça iddialı…

Yeni albümün yepyeni besteleri arasında “Sensiz Ben Olamam”, “Neden Böyleyiz”, “Sen de Vur Gülüm” ve “Sen de Vur Gülüm Alaturka” versiyonu yer alıyor.

“Sensiz Ben Olamam” şarkısı; “Alma Ahımı”, “Gel Dedim” ve “Zaman” adlı hit şarkılarından tanıdığımız müzisyen Erdem Ergün’ün imzasını taşıyor ve albümün ilk açılış parçası olarak karşımıza çıkıyor.

“Neden Böyleyiz” ve “Sen de Vur Gülüm” şarkıları ise Erdem’in daha önceki sevilen hitleri; “Acıyı Sevmek Olur mu”, “Herkes Aynı Hayatta”, “Olur O Zaman” gibi çalışmalarına imzasını atmış ve Mehmet Erdem’in yol arkadaşı, Cihan Güçlü’ye ait.

Mehmet Erdem “Neden Böyleyiz”de Kimlerle Çalıştı?

“Neden Böyleyiz” albümü, Alper Atakan Music Production ve Kaya stüdyolarında kaydedildi. Mix&Mastering çalışmaları Özgür Yurtoğlu’na ait olan albümün, tüm düzenlemelerini ve prodüktörlüğünü Alper Atakan üstlendi. Kartonet tasarımı 70X100 tarafından hazırlanan albümün, fotoğraf çekimi ise Yiğit Eken tarafından gerçekleştirildi. Çıkış şarkısı “Hara” ve “Sen de Vur Gülüm” parçasının alaturka versiyonundaki klarnet sololarını Hüsnü Şenlendirici icraa etti…İddialı ve yeni şarkılarıyla, Mehmet Erdem’in”Neden Böyleyiz” albümü, dijital müzik platformlarında, Sony Music etiketiyle aramızda…

  • Sensiz Ben Olamam
  • Sen de Vur Gülüm
  • Duymak İstiyorum (Feat. Cemali)
  • Söyle
  • Affetmedim Kendimi
  • Hara
  • Neden Böyleyiz
  • Böyle Ayrılık Olmaz (Feat. Rubato)
  • Ateş-i Aşka
  • Sen de Vur Gülüm (Alaturka Versiyon)

“Hara” Mehmet Erdem Yorumuyla Karşımızda!

Albümün çıkış şarkısı olan ve daha öncesinde Çamur grubu tarafından seslendirilen “Hara”nın söz ve müziği Murat Ak’a, düzenlemesi Alper Atakan’a ait. “Hara” yeni aranjesi ve Mehmet Erdem yorumuyla, tüm radyo ve müzik kanallarında dinleyicilerle buluştu. Bedran Güzel imzasını taşıyan “Hara”nın geçen hafta yayınlanan video klibinin, görüntü yönetmenliğini Veli Kuzlu üstlendi. Performans sahneleri ve görsel efektleri kadar dans sahneleriyle de dikkat çeken klipte, Mehmet Erdem’e kendi orkestrası eşlik ediyor.

“Neden Böyleyiz” albümüyle bu yıla damgasını vuracak olan Mehmet Erdem, kendine has sesi ve yorumuyla ve de çıkış şarkısı “Hara” ile karşımızda…

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler