Ana SayfaDizilerMasterChef'te İlk Üçe Kalan İlk Yarışmacı Kim Oldu?

İlgili Postlar

MasterChef’te İlk Üçe Kalan İlk Yarışmacı Kim Oldu?

Tv’in büyük bir heyecanla izlenen yarışma programı MasterChef Türkiye 2021, son bölümünde dört finalistini belirlemişti. Yarışmanın yeni bölümünde dört finalist, ilk üçe kalabilmek için üç aşamadan oluşan turda mücadele verdi. Her turun sonunda şefler yarışmacılara puanlarını verdi. Son turun puanlarıyla birlikte en yüksek puanı alan yarışmacı ilk üçün ilk yarışmacısı oldu. MasterChef’te ilk üçe kalan ilk yarışmacı kim oldu? Detaylar haberimizde…

MasterChef’te 4. Finalist Önlüğünü Kim Aldı? Elenen Yarışmacı Kim Oldu?

MasterChef’te İlk Üçe Kalan İlk Yarışmacı Kim Oldu?

MasterChef’in 7 ocak 2022 cuma günü yayınlanan bölümünde, finalist önlüğünü giymeye hak kazanan 4 yarışmacı ilk üçe kalmak için mücadele verdi. Üç aşamadan oluşan ilk tur için Somer şef önündeki kutuyu açtı. Finalistlerden ilk turda Croguembouche tatlısı yapmalarını istedi. Önce tatlı ile ilgili püf noktaları açıkladı ve yarışmacılara tam bir buçuk saat süre verdi.

BİRİNCİ TUR!

Birinci turda finalistlerden en az 75 adet profiterol yapmalarını istendi. Verilen süre içinde finalistler aksilikler yaşadı. 4 finalistin de tatlıları piramit şeklinde olmadı. Hasan şekerden yapılan saçakları yetiştiremedi. Şefler, finalistlerin tatlıların tadımlarını yapıp puanlarını açıkladı.

İlk turda Tahsin şeflerden toplamda 17 puan aldı. Sergen 10 puan aldı. Hasan 11 puan ve Eren 15 puan aldı. İlk turun en yüksek puanını Tahsin aldı.

İKİNCİ TUR!

İkinci turda şefler yarışmacılara havyar ürünü verdi ve onlardan bu ürünü kullanarak yaratıcı yemekler yapmalarını istedi. Üç yarışmacı verilen süre içinde en yaratıcı yemeği yapabilmek için mutfakta ter döktü. Verilen sürenin bitimiyle finalistler yemeklerini şeflerin beğenisine sundu. Şefler tadımlarını yapıp puanlarını açıkladı.

İkinci turda Tahsin ile Sergen toplamda şeflerden 35 puan aldı. Hasan ile Eren ise 36 puan aldı. Bu turda iki yarışmacıya şefler kaşık attı. Somer şef, Hasan’ın yemeğine kaşık attı. Danilo şef ise Sergen’in tabağına kaşık attı. Sergen ilk kaşığını Danilo şeften almanın sevincini yaşadı.

ÜÇÜNCÜ TUR!

Üçüncü turda Danilo şef, kendi ülkesine özgü bir yemekle finalistlerin karşısına çıktı. Önce onları dana dilinden yapılan La Lingua yemeğini tanıttı. Finalistler yemeğin tadımlarını yapıp inceliklerini öğrendi ve yapmak için tezgahlarına geçti.

Verilen süre içinde finalistler yemeklerini tamamlayıp şeflerin beğenisine sundu. Şefler yemeklerin tadımını yapıp puanlarını açıkladı. Son turun puanları şöyle oldu; Tahsin toplamda 52 puan, Sergen 54 puan, Hasan 50 ve Eren 54 puan aldı. Eren son turda en yüksek puan alarak ilk üçün ilk yarışmacısı olmaya hak kazandı.

MasterChef, pazar günü yayınlanacak bölümünde ilk üçün ikinci yarışmacısını da belirleyecek.

MasterChef’te 3. Finalist Önlüğünü Kim Aldı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler