Ana SayfaDünyaMakeblock Mcbot Çocuklara Robotik Kodlamayı Eğlenerek Öğretiyor

İlgili Postlar

Makeblock Mcbot Çocuklara Robotik Kodlamayı Eğlenerek Öğretiyor

MakeBlock mBot Bluetooth Kiti çocuklar için tasarlanmış ve son derece popüler olan, robotik kodlamayı öğrenebilmeleri için oldukça eğitici bir oyun kitidir diyebiliriz. Özellikle Avrupa ülkelerinde çocuklara erken yaştan itibaren verilen kodlama eğitimleri artık MakeBlock mBot sayesinde kolay bir şekilde kazandırılabiliyor. Çocuklar bu kit ile hem eğleniyor hem de robotik kodlamayı keyifli bir oyun aracılığı ile öğreniyor.  Böylece hem sıkılmadan hem de kalıcı bir şekilde bir programlama eğitimi almış oluyorlar.

Özellikle çocuklar için üretilen MBOT kiti aracılığı ile eklentilerden de faydalanarak pek çok programlama çalışması yapılabilmektedir. Kitin en büyük avantajı çocuğun direkt olarak kendi hazırladığı kodlama sayesinde öğreniyor oluşudur. Küçük yaştaki bir çocuğun anlayabileceği şekilde düzenlenmiş robotik kodlama setleri ayrıca Türkçe platformu sayesinde daha rahat öğrenilmesi açısından oldukça kolaylık sağlıyor. Kitin içine dâhil dilmiş modüller sayesinde onlarca farklı kodlama türü öğrenilmesi ile çocukların robotik kodlamam alanında kendilerini geliştirmeleri sağlanıyor. Bu da gelecekte çocuk için önemli bir yaşam pratiği ve büyük bir deneyim olarak karşısına çıkıyor.

 

Kitin içinde çocuklar daha da kolay robotik kodlama yapabilmesi için Android ve İOS uygulamaları da bulunuyor. Uygulamanın içinde tamamen kablosuz programlama yapılarak cihazın fonksiyonları değiştirilebiliyor. Uygulanabilecek kodlamalar olarak da MBOT yazılımı, birbirinden farklı hareketler yaptırılması, farklı algılama yazılımları ve çevre birimleriyle etkileşimler olarak programlamaya imkân tanıyor.  Uzaktan kumanda sistemiyle desteklenen bu programlama işlemleri ile oldukça farklı etkileşimli yazılımlar ortaya çıkarılabiliyor. Çocukların son derece ilgisini çeken bu programlamalar sayesinde yazılıma yönelmeleri ve bu konuda tecrübe edinmeleri sağlanabiliyor. Yazılım adına temel bir öğrenim gerçekleşiyor. Böylece uçsuz bucaksız yazılım dünyasında genç beyinler temel eğitimlerini almış oluyor.

 

MakeBlock robotik programlaması aracılığı ile Scratch ile programlama imkânı da bulunuyor. Tamamen çocukların hayal gücü doğrultusunda çeşitli hareket fonksiyonları ve dans hareketleri programlanarak uygulaması sağlanabiliyor. Bunun yanında oldukça keyifli olan ses tanımlaması ve sese göre fonksiyon çalıştırması yapılabiliyor. Belirli yaşın üzerindeki çocukların rahatlıkla kullanılabileceği MakeBlock robotik programlama seti uygun fiyatı ile önerilen setlerin başında geliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler