Ana SayfaÜnlülerMahkemeden Avatar Atakan Kararı

İlgili Postlar

Mahkemeden Avatar Atakan Kararı

Mahkemeden Avatar Atakan kararı… Katıldığı Survivor yarışmasıyla ünlenen milli sporcu Avatar Atakan, hakkında açılan davadan beraat etti. “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçları yüzünden hakkında açılan davadan beraat edince neler söyledi? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Avatar Atakan Bilinmeyenlerini Anlattı…

Mahkemeden Avatar Atakan kararı…

Mahkemeden Avatar Atakan kararı… 2016 yılında katıldığı Survivor yarışması sayesinde büyük bir üne kavuşan milli sporcu Avatar Atakan, bir televizyon kanalında yayınlanan video görüntüleri yüzünden zor zamanlar geçirmişti.

Yayınlanan görüntülerdeki ifadeleri yüzünden  “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlamasıyla 2 yıla kadar hapsi istenen milli sporcu, yargılandığı davada beraat etti.

Avatar Atakan lakabıyla tanınan Çağan Atakan Arslan, dün Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya avukatı ile birlikte katıldı.

Televizyon programında yayınlanmasıyla büyük tepki toplayan video hakkında ifade veren tanık Murat İsmik, verdiği ifade de yaşanılanları şöyle anlattı:

“Atakan milli kick boksçudur. Kendi aramızda esprili küfürlü sohbet edip gülüşüyorduk. O sırada Atakan’ın kulağında kulaklık vardı ve yüksek sesle müzik dinliyordu. Dışarıya kadar ses geliyordu. Ayrıca ortamda başka sesler de vardı, ben de bilgisayardan müzik açmıştım. Atakan’ın boynunda madalyaları vardı ve onlar dahi ses yapıyordu. Rakipleri hakkında sorduğum sorulara duyabildiği kadarıyla esprili cevaplar veriyordu. Bazen soruları anlamayıp ilgisiz cevaplar veriyordu, ben de gülüyordum.

Atakan’ın soruyu anladığını sanmıyorum. Küfürlü bir cevap verdi. Dediğim gibi rakipleri hakkında konuşurken espri mahiyetinde küfür de içerebilen cevaplar veriyordu. Bu maç öncesi sporcuların kullandığı bir taktiktir. Bu şekilde kendilerini motive ederler ve rahatlarlar. Videonun yaklaşık 5 yıl kadar önce çekildiğini sanıyorum. Bu çekim Atakan’ın telefonundaydı. Ne şekilde  başkalarının eline geçti, bunu da bilmiyorum. Bende herhangi bir şekilde aslı ya da nüshası yoktur. Ayrıca dava dosyasına konu olan bu konuşma ve çekim yine bir maç öncesinde yapılmıştır.”

Avatar Atakan, yargılandığı davada beraat etti.
Avatar Atakan, yargılandığı davada beraat etti.

Atakan Arslan Kimdir?

Ben milli sporcuyum, ülkem ve bayrağım için dövüşüyorum

Mahkemede sanık olarak bulunan Atakan Arslan ise savunmasını şu şekilde yaptı:

Ben milli sporcuyum. Ülkem ve bayrağım için dövüşüyorum. Benim Türk milleti hakkında sorulan  bir soruya o şekilde cevap vermem mümkün değildir. Ben soruyu duymadım. Suçsuzum,  Türk milletine hakaret etme kastım yoktur, olamaz. Beraatimi talep ederim.”

Davanın karara bağlandığı mahkemede, sanık Çağan Atakan Arslan’ın dava konusu videoda verdiği cevapta ‘Türk milleti’ kelimesinin geçmediği ve suç kastı bulunmadığı gerekçeleriyle beraatine karar verildi.

Adliye çıkışında kendisini görüntüleyen basın mensuplarına bir açıklama yapan Avatar Atakan, “Pek çok kanalda ve  programlarda hakkımızda asılsız şekilde konuşanlara da adaletimiz en güzel cevabı verdi. Onun için de ayrı bir suç duyurusunda bulunacağım. Adalet yerini buldu.  Benim herhangi bir şekilde, tarihte ilk altın madalyayı ülkemize getirmiş bir Türk olarak böyle bir suç işlemem çok komiktir. Bu bize zarar vermek adına basına sızdırılmış bir video. Hakimimiz de gerekli kararı verdi. Bu tarz olaylarla gündeme gelmek istemiyoruz” dedi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler