Ana SayfaÜnlülerKerimcan Durmaz'ın Hesapları Mercek Altında!

İlgili Postlar

Kerimcan Durmaz’ın Hesapları Mercek Altında!

Kerimcan Durmaz’ın hesapları mercek altında! Milyonlarca insanın severek takip ettiği sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz’ın başı maliye ile derte girdi. Yapılan bir ihbar sonrasında Maliye’nin denetimine takılan Kerimcan Durmaz hakkında 8 ayrı rapor düzenlendi. Vergilerini ödemediği için hakkında açılan davalar ile ilgili konuşan ünlü fenomen Kerimcan Durmaz, neler söyledi? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Kerimcan Durmaz Ölüm İle Burun Buruna Geldi!

Kerimcan Durmaz’ın hesapları mercek altında!

Kerimcan Durmaz’ın hesapları mercek altında! Sosyal medya hesabından yayınladığı videolar ile tanınan ve kısa sürede milyonlarca insanın severek takip ettiği bir isim haline gelen Kerimcan Durmaz’ın başı maliye ile derte girdi.

Bir süredir Maliye Bakanlığı, sosyal medya fenomenlerini katıldıkları organizasyonlar ve reklamını yaptıkları ürünlerden  elde ettikleri kazançla ilgili olarak denetim altına almıştı.

Yapılan bir ihbar neticesinde fenomen Kerimcan Durmaz’ın hesaplarının incelenmesinin ardından, ünlü isim hakkında 8 ayrı rapor düzenlenerek dava açıldı.

2017 yılında yapılan bir ihbar sonrası başlatılan denetimde, İstanbul Denetim Grup Müdürlüğü Kerimcan Durmaz’ın hesaplarını mercek altına aldı.

5 Ekim 2017’de başlayan denetim sonucunda Mayıs 2018’de Kerimcan Durmaz’a ceza kesildi.

Ünlü ismin banka hesaplarında yoğun bir para trafiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçen Bakırköy Vergi Dairesi Müdürlüğü, Kerimcan Durmaz, ablası Neşe Fişekçi adına kayıtlı olan şirket ve ünlü ismin menajeri S.U.Ç. arasındaki para hareketlerini incelemeye aldı.

Hesapta yoğun para trafiğine ait gelir vergisinin ödenmediğinin tespiti üzerine uzmanlar, gelir vergisi cezası kesti.

Kerimcan Durmaz’ın hesabına gelen 387.900 TL raporlardan birisini oluştururken, bir bölümünü ise ödenmemiş KDV’ler oluşturdu.

Ünlü fenomenin aldığı pahalı sahne kıyafetleri, çanta ve duşakabin alışverişi de yapılan inceleme neticesinde, bu ürünlerin ticari faaliyet kapsamında değerlendirildiğini tespit etti.

Kerimcan Durmaz hakkında açılan dava dosyalarının bir tanesinde, ünlü isme kesilen ‘özel usulsüzlük cezası’ olarak kayda giren cezanın tutarının 38.790 TL olması dikkat çekti.

Kerimcan Durmaz ve ablası Neşe Fişekçi adına kayıtlı şirket arasındaki para hareketleri mercek altına alındı.
Kerimcan Durmaz ve ablası Neşe Fişekçi adına kayıtlı şirket arasındaki para hareketleri mercek altına alındı.

Kerimcan Durmaz kimdir?

İstanbul Vergi Mahkemesi’ne 8 ayrı dava açtı

Hakkında yapılan soruşturma neticesinde düzenlenen raporlara itiraz eden Kerimcan Durmaz, İstanbul Vergi Mahkemesi’ne 8 ayrı dava açtı.

Davalara katılan ünlü isim, kendisini şu şekilde savundu:

“Ben tüm vergilerimi ödedim. Faturalarımı da kaydettim. Hesabıma gelen paralar borç-alacak ilişkisinden kaynaklı. Ticari bir faaliyet nedeni ile gelen paralar değil. Zaman zaman borç para verdiğim arkadaşlarım oldu. Hesabıma gelen bu paralar da bana olan borçların ödenmesi nedeni ile.”

Hesaplarının mercek altına almasının ardından bir açıklama yapan Kerimcan Durmaz, “Son üç yıldır elde ettiğim kazancın vergisini düzenli olarak ödüyorum. Ancak daha önceki yıllarda, bu konuda yeterli bilgiye sahip değildim. Benim gibi diğer arkadaşlar da öyle. O dönemler için kesilen cezalar var. Ben de bunların iptali için dava açtım. Duruşma gününü de unutmuşum. Son anda avukatım olmadan duruşmaya katıldım. Bu nedenle iyi bir savunma da yapamadım zaten.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler