Ana SayfaDizilerKanal D’nin Dizisine Dünyaca Ünlü Bomba Transfer!

İlgili Postlar

Kanal D’nin Dizisine Dünyaca Ünlü Bomba Transfer!

Kanal D’nin yeni dönemde izleyiciyle buluşturacağı dizisi ‘Selanik 1920 Destanı’na bir bomba transfer daha geldi!

Selanik 1920 Destanı için dünyaca ünlü aktörler Kevin Costner ve George Clooney’den sonra yine  dünyaca ünlü bir aktörle daha anlaşma sağlandı. Televizyon Gazetesi yazarı Ece Er, Kevin Costner’ın dizide Atatürk’ü , George Clooney’in ise İngilizlerin Komutanı Hamilton’u canlandıracağını yazısında belirtmişti.

Nurgül Yeşilçay ve Kevin Costner Başrolde! Selanik 1920 Dizisi Geliyor!

Türk dizi tarihinde bu durumun son derece önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Ece Er, bu kez diziye girecek olan yepyeni bir ismi yazısında paylaştı. İşte Televizyon Gazetesi Yazarı Ece Er’in o yazısı…

Selanik 1920 Destanı Bir Yıldızı Daha Diziye Dahil Etti…

Hugh Jackman, Otto Liman Von Sanders Oldu!Kanal D dizisi olarak Selanik ve İstanbul setlerinde sezona hazırlanan Selanik 1920 Destanı yıldız yağmuruna devam ediyor.TM Production ve Y Production’un hiçbir masraftan kaçınmadıkları proje uluslar arası ses getirecek. Hugh Jackman Selanik 1920 dizisinde oynamayı kabul etti. 23/4/2018 tarihinde Selanik setinde çekimleri yapılan aktör Otto Liman Von Sanders olacak.

Yapımcıları Turgay Meydan ve Kıvanç Said Bilgin’in Selanik 1920 destanı dizisi için hiçbir masraftan kaçınmadıkları dizide yer alan aktörlerin dünya çapında yıldız olmalarından da anlaşılmaktadır.

Bu projenin Türkiye tarihi, Atatürk’ü anlamak için titizlikle tarihi yansıtmak gibi önemli bir amaç uğruna çekilmesi gerçekten gurur vericidir. Hugh Jackman Selanik 1920 Destan’ında Alman General Otto Liman Von Sanders’i canlandıracak. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık!

Otto Liman Von Sanders: 17 Şubat I855’te Stolp’da (bugün Polonya’da Slupsk) doğdu. 1874’te Essen muhafız birliğinde subaylığa başladı.1911 ‘de generalliğe yükseldi. I.Dünya Savaşı yaklaşırken, Osmanlı İmparatorluğu’nun askeri liderleri ateş hattında sağ kalabilmenin çarelerini arıyorlardı. Ordunun ıslahı düşünülüyordu. Osmanlı ordusunda yenilik yapmak için Almanya’dan istenen kurulun başkanı olarak 14 Aralık 1913’te İstanbul’a geldi. Önce, Osmanlı Ağustos 1914’te I. Kolordu komutanı oldu. 1914’e kadar Osmanlı ordusunda bazı reform çalışmaları yaptı. Almanya ile yapılan anlaşma gereğince mareşallik rütbesine yükseltilen Sanders, Mart 1915’te de Çanakkale’de V. Ordu komutanı oldu. Bu atanma ile Çanakkale’deki tüm idari yetkiyi eline alan Von Sanders, düşmanın çıkarma yapacağı noktaları tahminde yanıldı ve yaklaşık dokuz ay süren bu savaşlarda komutanlık görevini sürdürdü.

1917-1918 yıllarında bu kez Filistin Cephesi’nde IV., VII. ve VIII. ordulardan oluşan Yıldırım Orduları Grubu komutanlığına getirilen Liman Von Sanders, İngiliz generali Allenby’nin saldırılarına karşı koyamadı. Eylül 1918’de Filistin Cephesi yarılınca kuvvetlerini Halep’e kadar çekti. Bundan sonra Yıldırım Orduları Grubu Komutanlığı’nı Mustafa Kemal yürüttü. Mondros Mütarekesi’nden sonra bir süre İstanbul’da gözaltında tutuldu. Alman askerlerinin geri gönderilmesi çalışmalarını üstlendi ve daha sonra kendisi de Almanya’ya döndü. Son yıllarını anılarını yazarak geçirdi Sanders, Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasından (30 Ekim 1918) hemen sonra Türkiye’den ayrıldı. Sanders’in Türkiye ile ilgili iki eseri vardır, Malta’da savaş suçlusu olarak bulunduğu süre içinde yazdığı “Türkiye’de Beş Sene” ve “Milleti Müselleha”. 1929 yılında Münih’de öldü.

Hayatta emeğinizin karşılığını almanız dileği ile…

Hugh Jackman Uyardı!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler