Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerİstanbul Kırmızısı İlk Kez TV'de!

İlgili Postlar

İstanbul Kırmızısı İlk Kez TV’de!

2017 senesinde beyaz perde de izleyicisiyle buluşan “İstanbul Kırmızısı” ilk kez TV’de! Senaryosu ve oyuncu kadrosuyla büyük bir beğeni toplayan 2017 senesine senaryosuyla damgasını vuran “İstanbul Kırmızısı” Cuma Akşamı TV8 ekranlarında olacak. İzleyiciyi ekran karşısına kitleyecek film hakkında merak ettiğiniz detayları sizin için kaleme aldık;

Detaylar Filme Hayran Bırakıyor!

Türk asıllı İtalyan yönetmen Ferzan Özpetek’in ilk Türk filmi olan “İstanbul Kırmızısı” mavi ve kırmızı tonlarının hakim olduğu İstanbul sokaklarındaki öyküsüyle kendisine hayran bırakıyor. Ferzan Özpetek’in annesine adadığı film İstanbul karmaşasından uzak bir senaryoya hakim. İstanbul’u bir kartpostal estetiğiyle izleyicisiyle buluşturan film görüntü detaylarının yanı sıra senaryosuyla da oldukça etkileyici.

İstanbul Kırmızısı filmine yıldız kadro

Güçlü Kadro Etkileyici Senaryo

Ferhan Özpetek’ten de izler taşıyan filmin oyuncu kadrosu da usta oyunculardan oluşuyor.  Filmnde Orhan Şahin karakterini Halit Ergenç, Deniz Soysal karakterini Nejat İşler, Neval karakterini ise Tuba Büyüküstün, Yusuf karakterini ise Mehmet Günsür canlandırıyor. Başlarda romantik bir film gelse de “İstanbul Kırmızısı” senaryosuyla seyircisini ters köşe yapacak bir film. Deniz Sosyal’ın biranda kaybolması işleri bir anda karıştırarak kahramanları da bir dramın içine sürüklüyor. Filmde Ferhan Özpetek’i tam anlamıyla hangi karakterin yansıttığını söylemek ise çok zor.

Nejat İşler Kimdir?

İstanbul Kırmızısı İlk Kez TV’de!

Senelerde yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönme kararı alan yazar Orhan Şahin (Halit Ergenç), ünlü yönetmen (Nejat İşler) Deniz Soysal ‘in ilk kitabı üzerinde bir çalışma yapabilmek için İstanbul’a geliyor. Filmin senaryosunu baştan aşağıya değiştirecek karakterimiz Deniz Sosysal ise bu dönemlerde artık hem ihtişamını, hem de gücünü kaybetmekte ve ailesiyle yalıda yaşamakta olan bir karakter. Kitabı incelemek için gelen Orhan ise kendisini bir anda Deniz’in karmaşık aile hayatı ve arkadaşlık ilişkilerinin tam ortasında buluyor. İşin içindeki gizemi çözmeye çalışırken farklı detaylar içinde kaybolan Orhan’ın Neva ile kesişmesi de olayları farklı bir boyuta taşıyor. Oyuncu kadrosu ve senaryosuyla eleştirmenler ve izleyicilerden etkileyici yorumlar alan “İstanbul Kırmızısı” Cuma akşamı saat 20.00’da Tv 8 ekranlarında izleyicisiyle buluşacak.

Halit Ergenç Kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler